Datacenters blijven extreem veel energie verbruiken

Ondanks de vergroening bij vele datacenters steeg het elektriciteitsverbruik de afgelopen zeven jaar wereldwijd met ongeveer 50%. Martien Visser, lector energietransitie & netwerken bij Hanzehogeschool Groningen, meldde dat aan Computable.

Datacenters

Vandaag werd de Green Data Center Conference en Fiber Vakdag in Jaarbeurs Utrecht gehouden. Vooral cryptomining en kunstmatige intelligentie zijn volgens Visser de grote energieslurpers

Lees verder bij Computable

De Redactie

Blokboek.com brengt dagelijks nieuws en achtergronden over de communicatie-industrie. Hoewel de makers hun roots hebben in de grafische industrie richt Blokboek.com zich uitdrukkelijk op alle mogelijke vormen van moderne communicatie. Blokboek.com geldt dan ook als informatie- en inspiratiebron voor professionals die zich bezighouden met de productie en de creatieve toepassingen van communicatie-uitingen. De mensen achter Blokboek.com zijn journalisten met hart voor het communicatievak.

Logo Pmb C3 2

Kandidaten gezocht

Op zoek naar een inspirerende baan in de printmedia branche, meld je dan aan als kandidaat op printmediabanen.nl

De trainingen voor 2022 staan gereed. Kijk voor het volledige online aanbod van bestaande- en nieuwe trainingen op de website.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK