Dag- en weekbladen NDC Mediagroep gaan nauwer samenwerken

De Leeuwarder Courant en het Dagblad van het Noorden, beiden vallend onder de NDC Mediagroep, gaan nauwer samenwerken met de weekbladen die de uitgever in beheer heeft. De plannen moeten per 1 mei gerealiseerd worden.

De krantenuitgever heeft naast de twee dagbladen een groot aantal weekbladen in beheer in de provincies Groningen, Friesland en Drente. Drentse weekbladen zijn o.a.: de Asser Courant,
de Meppeler Courant en de Emmer Courant (voorheen Emmen.nu). Deze waren voorheen in het bezit van Boom Regionale uitgevers. Eind 2017  werden die titels overgenomen door NDC Mediagroep.

Digitaal artikelen breder verspreiden

De uitgever wil artikelen vanuit print breder verspreiden over de weektitels via één digitaal platform. Dat betekent dat de redacties van de weekbladen op digitaal gebied meer zullen worden voorzien van content vanuit de dagbladen. Tot nu toe opereerden de regionale redacties volledig zelfstandig. In de plannen wordt ook gesproken dat de vormgeving meer in één lijn zal worden getrokken.

Doel: meer abonnees voor de dagbladen

Door de content in de weekbladen aantrekkelijker te maken, hoopt de uitgever haar dagbladen een impuls te kunnen geven op het gebied van aantallen abonnees. Daarnaast wil het met de content in digitale vorm het digital bereik vergroten, waardoor de websites ook aantrekkelijker worden voor adverteerders. De plannen staan in het rapport ‘Samen Sterker’.

Geen reorganisatie

De plannen gaan niet gepaard met het verlies van arbeidsplaatsen. In 2013 voerde het bedrijf een flinke reorganisatie door, die zo’n 250 arbeidsplaatsen kostte. De redacties van o.a. Dagblad van het Noorden en de Leeuwarder Courant gaan de regio in om de plannen toe te lichten.

Bron: RTV Drenthe

Peter Luit

Peter Luit schrijft graag over innovaties in de gehele crossmediale bedrijfskolom. Echter altijd met een knipoog naar print.

Logo Pmb C3 2

Kandidaten gezocht

Op zoek naar een inspirerende baan in de printmedia branche, meld je dan aan als kandidaat op printmediabanen.nl

De trainingen voor 2022 staan gereed. Kijk voor het volledige online aanbod van bestaande- en nieuwe trainingen op de website.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK