Crown van Gelder treedt verheugd naar buiten

“We zijn bijzonder blij met onze actieve deelname aan de Hunkeler Innovationsdays 2023 die samenvalt met het vieren van de doorstart van Crown Van Gelder International B.V.”, bericht de papierfabriek uit Velsen. Na de doorstart staat het bedrijf er naar eigen zeggen goed voor in de wereld van papier.

032 Cvg 1024x683 1

Niet alleen hebben ze de beste financiële positie in hun 126-jarige bestaan (schuldenvrij met 30 miljoen euro eigen vermogen), maar ze kunnen ook doorgroeien naar een bezetting van meer dan 250 personeelsleden dit jaar.

Tijdens de Hunkeler Innovationsdays liet de papierfabriek zien dat de nieuwe Crown Letsgo High Performance 180 g/m2 met 150 m/min probleemloos draait op de nieuwe HP PageWide Advantage 2200. Het nieuwe product onderstreept de kerncompetentie: het bereiken van een perfecte inkjetprintkwaliteit met ongeëvenaarde inktbesparing, minimale droging en hoogste output.

Komende maanden zal Crown Van Gelder nieuwe innovaties bekend maken op het gebied van inkjet, alternatieve vezels en specialty papers. Dat deden en doen zij samen met EPAC Technologies Inc, die in de herstart de belangrijkste partner is. “Crown Van Gelder en EPAC ontwikkelden samen meer dan 5 jaar geleden ons toonaangevende inkjetpapier en hebben continu geïnnoveerd. Een mooi voorbeeld daarvan is ons hoog opaak Crown Letsgo Silk XF. EPAC heeft ons daarbij altijd geadviseerd om dit gezamenlijke ontwikkelde inkjetpapier aan iedereen te verkopen, ook aan hun direct concurrenten, zonder een cent royalty’s te vragen. Ze realiseren zich dat er veel meer waarde zit in innovatie en opschalen dan in dingen voor zichzelf proberen te houden”, laat Jan Rops weten, de nieuwe directeur van de papierfabriek.

Jolanda van Drie

Bedrijfsjournalist, freelance redacteur voor Blokboek en Printmedianieuws en communicatie- en marketingmanager bij IT bedrijf Prindustry (Haarlem).

Logo Pmb C3 2

Kandidaten gezocht

Op zoek naar een inspirerende baan in de printmedia branche, meld je dan aan als kandidaat op printmediabanen.nl

De trainingen voor 2022 staan gereed. Kijk voor het volledige online aanbod van bestaande- en nieuwe trainingen op de website.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK