Creatieve industrie belangrijk voor economie

Media Perspectives concludeert in haar Monitor Creatieve Industrie 2019, dat de creatieve industrie en ICT de aanjagers waren in de periode van hoogconjunctuur tussen 2015 en 2018.

monitor-creatieve-industrie-2019Opvallend is de uitspraak wel, want vanaf 2015 was het herstel van de economie nog volop gaande na de grote bankencrisis. Van hoogconjunctuur was in de volle breedte van de economie in die tijd nog geen sprake. Volgens de onderzoekers groeide in die periode het aantal banen in die sectoren wel harder dan in de gehele economie. Met 3,4% groei per jaar werd geconcludeerd dat de groei twee keer het gemiddelde bedroeg ten opzichte van de gehele arbeidsmarktontwikkeling in ons land.

Het rapport (PDF) werd begin deze week in Amsterdam gepresenteerd.

De Redactie

Blokboek.com brengt dagelijks nieuws en achtergronden over de communicatie-industrie. Hoewel de makers hun roots hebben in de grafische industrie richt Blokboek.com zich uitdrukkelijk op alle mogelijke vormen van moderne communicatie. Blokboek.com geldt dan ook als informatie- en inspiratiebron voor professionals die zich bezighouden met de productie en de creatieve toepassingen van communicatie-uitingen. De mensen achter Blokboek.com zijn journalisten met hart voor het communicatievak.

Logo Pmb C3 2

Kandidaten gezocht

Op zoek naar een inspirerende baan in de printmedia branche, meld je dan aan als kandidaat op printmediabanen.nl

De trainingen voor 2022 staan gereed. Kijk voor het volledige online aanbod van bestaande- en nieuwe trainingen op de website.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK