Coca Cola vervangt plastic verpakkingen door KeelClip™

De naam KeelClip™ zal bij de gewone consument nauwelijks bekend zijn, maar het is een inmiddels veel gebruikte verpakkingstechniek om meerdere blikjes of flessen bijeen te houden. Coca Cola vermindert op die manier het gebruik van plastic, maar neemt ook maatregelen in de recyclebaarheid van fles en dop.

Keelclip Coca Cola

Eerst de fles. Sinds 2021 is het gehele flessenassortiment van Coca Cola Company al 100% gerecycled PET (exclusief dop en etiket). De dop wordt nu aangepakt als geïntegreerd onderdeel van de fles (dus niet meerlos te nemen). Daarmee komt de dop niet in het zwerfafval terecht. Bovendien wordt de dop in fasen transparant om het geheel beter recyclebaar te maken. Ook wordt het gewicht van de fles lichter, zodat ze in aangepaste hoeveelheden bij elkaar goed te verpakken zijn in de zogenaamde KeelClip™.

Graphic Packaging

Keelclip
Voorbeelden van KeelClip™

KeelClip™ is een innovatie van Graphic Packaging. Achter KeelClip™ zit een totale wereld van diverse productiesystemen om blikjes of flessen inline te verpakken. Het hoofdkantoor is gevestigd in Atlanta (Georgia). Daar is ook het hoofdkantoor van Coca Cola gevestigd, dus de samenwerking is niet ’totaal toevallig’.

Peter Luit

Peter Luit schrijft graag over innovaties in de gehele crossmediale bedrijfskolom. Echter altijd met een knipoog naar print.

Logo Pmb C3 2

Kandidaten gezocht

Op zoek naar een inspirerende baan in de printmedia branche, meld je dan aan als kandidaat op printmediabanen.nl

De trainingen voor 2022 staan gereed. Kijk voor het volledige online aanbod van bestaande- en nieuwe trainingen op de website.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK