Clubhouse nu ook populair bij grafici

Het nieuwe sociale medium Clubhouse heeft ook zijn weg gevonden in de Nederlandse printindustrie. Elke woensdagmiddag praten collega’s elkaar bij over de ontwikkelingen op hun vakgebied.

Clubhouse Printpraat

Clubhouse is een nieuw sociaal netwerk dat bestaat uit virtuele kamers, waarin mensen live in audio met elkaar praten. Gebruikers kiezen zelf wie er toegang heeft tot hun kamer of dat een kamer voor iedereen openbaar is. Ook bepalen ze steeds welke mensen mogen meepraten. Gesprekken zijn achteraf niet meer terug te luisteren. De app is vooralsnog alleen toegankelijk voor iPhone-bezitters.

Elke woensdagmiddag om 13.00 uur komen Nederlandse en Belgische grafici in de app bij elkaar, om met elkaar van gedachten te wisselen in de room ‘First-class print praat’, die wordt gehost door Juriaan van Beelen en Stefan de Cuyper. Deelname aan Clubhouse is op invitatie, maar het is niet zo moeilijk om daar aan te komen.
Volgens actief deelnemer Toob Alers van VKGO is het een uniek platform waar Nederlandse en Belgische grafici mooie creatieve oplossingen met elkaar delen. Hij riep deze week de leden van VKGO op deel te nemen.

Recent stapte onze redactie in de room #printpraat en het viel niet tegen. Het is een leuke manier om met nieuwe mensen in contact te komen en hun ervaringen en ideeën te horen. Via handopsteken kun je op het podium komen en meepraten. Door een strak systeem, waardoor er maar één microfoon openstaat, verloopt het gesprek ontspannen en overzichtelijk. De functie “stilletjes de room verlaten” is ook een hele mooie. Van de deelnemers kun je de info direct zien en dat maakt het dus mogelijk ze later persoonlijk te contacten. Het gesprek wordt niet opgenomen, dus je hoeft ook niet bang te zijn dat je iets zegt dat eeuwig op het web rondspookt.

Juist in deze tijd vult Clubhouse een klein beetje de leegte in die het niet doorgaan van evenementen en beurzen achterlaat.

Marco den Engelsman

Journalist, fotograaf en communicatiespecialist. Gelooft in de kracht van een mix van media. Een beeld zegt meer dan duizend woorden, maar is altijd krachtiger in combinatie met mooie woorden. En een mix van media versterkt elke boodschap. Met PRStory komen alle media samen. Een krachtig PR-verhaal met tekst, beeld, fotografie en video dat leidt tot onmiddellijke actie. Bezoek PRstory.nl voor voorbeelden.

Logo Pmb C3 2

Kandidaten gezocht

Op zoek naar een inspirerende baan in de printmedia branche, meld je dan aan als kandidaat op printmediabanen.nl

De trainingen voor 2022 staan gereed. Kijk voor het volledige online aanbod van bestaande- en nieuwe trainingen op de website.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK