CB bouwt nieuw magazijn in Culemborg

CB, voorheen Centraal Boekhuis, bouwt momenteel een nieuw magazijn in Culemborg. Het nieuwe magazijn heeft twee keer zoveel opslagcapaciteit in vergelijking tot het huidige magazijn. CB Logistics zegt het afgelopen jaar flink gegroeid te zijn.

Nieuwbouw Cb

Het nieuwe magazijn zetten we in voor centrale ‘bulkopslag’ van boeken, net als het oude magazijn. Het omvat ongeveer 10.000m² magazijn, 400m² kantoor en 2 tussenvloeren van ieder zo’n 1.600 m². En het gaat ruimte bieden aan 48.000 opslaglocaties.

De sloop van het oude magazijn is inmiddels volledig afgerond. De eerste paal ging begin september 2023 de grond in. CB verwacht het magazijn in de herfst van 2024 in gebruik te nemen.

Duurzaam volgens de laatste standaarden

Het nieuwe magazijn maken we zo duurzaam mogelijk. Bijvoorbeeld door hergebruik van bestaande materialen (het slooppuin zorgt voor het grootste deel van de nieuwe ophoging die nodig is onder de vloer) en door het toepassen van de laatste stand van techniek wat betreft bouwmaterialen, lichtintreding, gasloze verwarming etc.

Het magazijn zal ruimschoots voldoen aan de zogenaamde Breeam Excellent-standaard voor duurzame gebouwen.

De Redactie

Blokboek.com brengt dagelijks nieuws en achtergronden over de communicatie-industrie. Hoewel de makers hun roots hebben in de grafische industrie richt Blokboek.com zich uitdrukkelijk op alle mogelijke vormen van moderne communicatie. Blokboek.com geldt dan ook als informatie- en inspiratiebron voor professionals die zich bezighouden met de productie en de creatieve toepassingen van communicatie-uitingen. De mensen achter Blokboek.com zijn journalisten met hart voor het communicatievak.

Logo Pmb C3 2

Kandidaten gezocht

Op zoek naar een inspirerende baan in de printmedia branche, meld je dan aan als kandidaat op printmediabanen.nl

De trainingen voor 2022 staan gereed. Kijk voor het volledige online aanbod van bestaande- en nieuwe trainingen op de website.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK