Canon verhoogt snelheid tonersystemen

De vraag om steeds meer productiviteit houdt vrijwel alle high-end fabrikanten bezig, zowel in offset, maar ook in digitaal. Echter niet alleen inkjet, maar ook in toner. De Canon V1350 biedt een snelheid van 135 pagina’s per minuut.

Imagepress V1350

Naast de verhoging van de snelheid met 35%, wordt de bedrijfscyclus van de V1350 met eenzelfde percentage verhoogd, van 1,8 miljoen afdrukken op de bestaande pers tot 2,4 miljoen op de nieuwe machine.
De 2400×2400 dpi van een VCSEL-beeldvormingskop blijft behouden.

Tegelijkertijd introduceert het bedrijf de V900/800/700 als lichte productiemachine, met een capaciteit van 90/80/70 ppm. Deze kan niet de zwaarste gewichten aan, met een maximum van 350 g/m², maar drukt af op een 1300 mm lang vel en kan dubbelzijdig afdrukken tot 762 mm, wat niet mogelijk is op het topmodel.
Beide machines zijn vierkleurenpersen, omdat Canon ervan uitgaat dat slechts weinig opdrachten meer dan vier kleuren vereisen.

Peter Luit

Peter Luit schrijft graag over innovaties in de gehele crossmediale bedrijfskolom. Echter altijd met een knipoog naar print.

Logo Pmb C3 2

Kandidaten gezocht

Op zoek naar een inspirerende baan in de printmedia branche, meld je dan aan als kandidaat op printmediabanen.nl

De trainingen voor 2022 staan gereed. Kijk voor het volledige online aanbod van bestaande- en nieuwe trainingen op de website.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK