Canon blikt terug op succesvolle FESPA 2016

Canon fespa dl 2 - 1Fespa Digital 2016 is voor velen een groot succes geweest. Bezoekers kwamen in grote getale naar de beurs, zo ook naar de stand van Canon. Lees meer over Canon in onderstaand persbericht.

‘s-Hertogenbosch, 15 maart 2016 – Canon, marktleider in imaging solutions, heeft de bezoekers van FESPA Digital 2016 geïnspireerd met de nieuwste printtoepassingen voor de creatieve sector. Aan de hand van innovatieve applicaties en live demo’s van de nieuwste printsystemen toonde Canon op haar drukbezochte stand hoe spelers in de creatieve industrie hun inkomsten kunnen vergroten en nieuwe markten kunnen betreden. De reacties van ondernemers waren positief, getuige ook de orders waar ter plaatse feestelijk voor werd getekend.

Op de Canon-stand draaide alles om het opdoen van inspiratie aan de hand van uiteenlopende applicaties. Daarbij werd het customizen en personaliseren van printuitingen benadrukt als belangrijke trend. Bezoekers konden in een ontwerpstudio zien hoe een eerste ontwerp resulteert in print-op-maat. Tijdens presentaties kwamen de vele artistieke mogelijkheden aan bod van Canon’s grootformaat printers. Dit waren onder meer – voor het eerst te zien in Europa – de twee nieuwe, veelzijdige flatbed printers: Océ Arizona 1280 XT en Océ Arizona 1280 GT.

“De creatieve sector is voortdurend in ontwikkeling. We willen organisaties helpen hun inkomsten te vergroten door te laten zien welke rol onze producten én consultancy kunnen spelen bij het ontwikkelen van nieuwe toepassingen en producten”, vertelt Dennis Hoogendoorn, Marketing Manager Wide Format Printing van Canon Nederland. “Tijdens FESPA wilden we aantonen dat de mogelijkheden van print eindeloos zijn en dat slimme ondernemers print tot een integraal onderdeel maken van het creatieve proces.”

Getekende orders
Canon Nederland kijkt terug op een succesvol verloop van FESPA 2016. Dat blijkt ook uit het grote aantal orders dat tijdens het evenement is gesloten. Zo schafte het bedrijf Akarton een Océ Arizona 460 GT aan in combinatie met een Zünd G3 2500M snijsysteem. Dit stelt haar in staat te voorzien in de toenemende vraag naar proeven in kleine oplagen, gepersonaliseerde verpakkingen en displays. Daarnaast kunnen ze nu ook kleine hoeveelheden naleveren. Dit alles op een veelvoud van materialen. Het bedrijf gaat tevens onderzoeken welke mogelijkheden de printer nog meer te bieden heeft en zal haar ervaringen delen met Canon.

3D-printtechnologie
Bezoekers van FESPA konden eveneens kennismaken met Canon’s 3D-printsolutions, het antwoord op nóg zo’n belangrijke trend in de markt. Er wordt zelfs verwacht dat de uitgaven van eindgebruikers aan 3D-printing zullen groeien van 1,6 miljard dollar in 2015 naar 13,4 miljard dollar in 2018.1 Canon’s oplossingen spelen daarop in. Ze stimuleren een betere communicatie en creatieve design-ideeën en genereren nieuwe omzet. De 3D-printtechnologie van Canon wordt van begin tot eind ondersteund door de expertise van Canon op het gebied van service en support.

Experts geven kijkje in de keuken
Industrie-experts uit de creatieve sector, het onderwijs en de maakindustrie gaven presentaties waarin zij schetsten hoe hun organisaties zijn gegroeid en welke rol print hierbij heeft gespeeld. Ook konden bezoekers een exemplaar van Canon’s nieuwste Insight rapport ‘Think Creative’ meenemen als naslagwerk.

“Voor grafisch ondernemers, centrale repro’s, grafisch kunstenaars en fotografen vertegenwoordigt de creatieve industrie goede mogelijkheden voor winstgevende groei en biedt het kansen om hun producten in verschillende markten te introduceren. We zijn erg blij met de hoge bezoekersaantallen tijdens FESPA 2016 en we hebben een aantal mooie orders kunnen afsluiten op de beurs. Dit toont aan dat steeds meer bedrijven in de creatieve industrie zich bewust zijn van de toegevoegde waarde van print en dat zij volop vertrouwen hebben in de rol die Canon daarin speelt”, aldus Hoogendoorn.

Beate den Engelsman

Accuracy, precision and organisational talent characterise Beate. She is not only the administrative heart, but also our beloved editor-in-chief. Her creativity helps her in finding and writing articles for Blokboek.com. Owner of boekbol.nl, scrapbol.nl and fotobol.nl

Logo Pmb C3 2

Kandidaten gezocht

Op zoek naar een inspirerende baan in de printmedia branche, meld je dan aan als kandidaat op printmediabanen.nl

De trainingen voor 2022 staan gereed. Kijk voor het volledige online aanbod van bestaande- en nieuwe trainingen op de website.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK