Sociuu breidt uit naar de Benelux

Sociuu, het ‘one-click employee advocacy platform’, opent binnenkort vol trots haar deuren in onze hoofdstad en richt zich vanuit dit kantoor op de gehele Benelux.

Het van origine Deense bedrijf rekent internationals en nationals als Canon, Nouryon (Akzo Nobel), Ara Creative Agencies en de Modefabriek tot haar klantenkring en wil vanuit het Amsterdamse kantoor het aantal multinationals en Benelux-klanten flink uitbreiden. Door een lokaal kantoor te openen hoopt Sociuu niet alleen de sales te versterken, ook worden klanten lokaal beter begeleid, zodat zij hun employee advocacy strategie verder kunnen verbeteren.

De groei van Sociuu is te verklaren, doordat zij een belangrijke uitdaging van marketing- en communicatieteams helpen oplossen. Veel bedrijven zien de ROI op hun content- en socialstrategie namelijk afnemen. De sleutel lijkt te liggen in het betrekken en stimuleren van eigen medewerkers – zeker voor grotere bedrijven. En hier kan Sociuu marketing- en communicatieteams goed ondersteunen.

Middels dit platform kunnen MarCom teams namelijk zorgen dat medewerkers de juiste bedrijfscontent in hun mailbox krijgen – van vacatures tot events, blogs en PR-artikelen. Medewerkers kunnen op hun beurt deze content met één klik delen op hun eigen socials. Zo kunnen bedrijven het ambassadeurschap onder medewerkers verhogen en het bereik en de conversie op de content verbeteren. Bovendien wordt inzichtelijk welke medewerkers het meest actief zijn en wie er zorgen voor het grootste bereik. Dit biedt marcom teams een kans om verder te sturen op employee advocacy met incentives en competities.

Met de opening van een nieuw kantoor in Amsterdam zet het ‘employee advocacy’ bedrijf een belangrijke stap in het veroveren van de Europese markt.

Berichten van medewerkers worden 8x vaker gedeeld

Dat sturen op employee advocacy werkt door medewerkers meer te betrekken op social media, blijkt uit verschillende onderzoeken.

Zo laat onderzoek van Nielsen zien dat het vertrouwen in traditionele autoriteiten, advertenties en media drastisch is gedaald, terwijl gelijke peers (collega’s en kennissen) juist worden gezien als betrouwbare informatiebron. Gedeelde berichten van medewerkers leiden daarom tot 8 keer meer betrokkenheid, dan posts vanuit het bedrijf of merk zelf. Het bereik van medewerkers is dan ook 561% groter dan het bereik van bedrijfaccounts.

Door de betrokkenheid van medewerkers op socials te vergroten, verhogen marketing en sales teams met Sociuu het (organische) verkeer, versterken zij lead generation en kunnen ze salesprocessen verkorten. Doordat MarCom teams zelf met de tool kunnen bepalen welke boodschappen door welke medewerkers worden verspreid (segmenten), hebben communicatie-teams bovendien veel meer invloed op welke boodschappen het bedrijf uitdraagt richting stakeholders. Daarmee kunnen communcatieteams de reputatie veel meer sturen.

80% van de bedrijven verhoogt de zichtbaarheid

Het vergroten van medewerkersbetrokkenheid, oftewel employee advocacy, is al jaren een hot topic. En met succes. 80% van de bedrijven die werken met employee advocacy programma’s, zegt dat de zichtbaarheid is verhoogd door toedoen van hun eigen medewerkers op social media, en nog eens 65% geeft aan dat de merkbekendheid is toegenomen. Andere voordelen zijn: toegenomen inbound verkeer (44,9%), verbeterde merkloyaliteit (33,7%) en betere rankings in zoekmachines (32,4%).

Sociuu ondersteunt deze strategie middels het handige platform. MarCom teams gebruiken Sociuu om een reeks goedgekeurde social posts gemakkelijk door te sturen naar e-mailadressen van medewerkers, die ingedeeld zijn in verschillende groepen. Door te klikken op de link, delen medewerkers automatisch het bericht op hun social media accounts. Ondertussen registreert het systeem de betrokkenheid: wie deelt wat, hoe groot is het bereik, wat is de click through rate en bij wie is de content het meest of minst populair.

Met deze inzichten op zak kunnen communicatie-, marketing- of salesteams de social betrokkenheid verder vergroten, door bijvoorbeeld incentives uit te delen aan medewerkers met het grootste bereik.

Nieuw kantoor, nieuw leiderschap

Aan de leiding van het Amsterdamse kantoor staan Tijs Hemmes en Ingmar Vleugels. Zij worden verantwoordelijk voor de groei in de Benelux en het ondersteunen van klanten in employee advocacy trajecten.

“Zeker grote bedrijven hebben een gigantisch bereik dat zij nog onvoldoende benutten. Door medewerkers te betrekken boor je als marketing- en communicatieteam een heel nieuw kanaal aan”, aldus Tijs Hemmes. “Bovendien werkt het twee kanten op – door medewerkers meer te betrekken blijkt uit onderzoek dat de medewerkerstevredenheid verhoogt. Door het bewezen effect van employee advocacy staat dit hoog op de agenda bij veel bedrijven de komende jaren. Voor mij een reden om nu in te stappen.”

“Nu steeds meer bedrijven content marketing omarmen, neemt het algehele effect af,’’ voegt Ingmar Vleugels toe. ‘’Sociuu’s platform helpt marketeers om hun bereik en effect van de content te vergroten en maakt van medewerkers ‘social ambassadeurs’. Met een engagement van 23%, heeft ons platform het hoogste engagement percentage in de branche. Bovendien vinden klanten Sociuu makkelijk in gebruik.”

Het begin van een nieuwe fase voor Sociuu

Sinds de oprichting in 2017 te Kopenhagen door de Deense rasondernemers en marketing veteranen Michael Soerensen
& Per John Jensen, is het bedrijf in Scandinavië marktleider binnen employee advocacy. De uitbreiding naar de Benelux is dus een logische volgende stap. 

“Ik zat als één van de eerste mensen in Denemarken op LinkedIn en zag dat mijn collega’s hier nog niet actief op waren. Maar ook waren zij niet actief op andere social media. Dat verraste me’’, zegt Michael Soerensen. ‘’Ik vroeg me af hoe dat kwam en hoe je dit tegelijkertijd wel kunt stimuleren. Zo ontstond het idee voor Sociuu.”

“De employee advocacy tools destijds – maar ook nu – zijn erg duur, hebben een lage ROI en zijn niet gebruiksvriendelijk. Sociuu lost deze hobbels op. Met een paar kliks vergroot je de betrokkenheid van medewerkers en sla je een grote slag in de strijd om share-of-voice.”

“Met de opening van ons gloednieuwe kantoor in Amsterdam zijn we beter in staat om onze klanten in de Benelux te ondersteunen en nieuwe klanten aan te trekken in Europa.”

Kick Off event 11 juni op de Zuidas

Sociuu organiseert een officiële Kick-off en Inspiratie Sessie op dinsdag 11 juni van 09.00 tot 12.00 in Spaces op de Zuidas in Amsterdam. Zowel klanten als professionals die meer willen leren over employee advocacy zijn welkom. Experts op het gebied van employee advocacy vertellen over de laatste trends en best practices, met Sociuu’s CEO Michael Soerensen als keynote speaker. Geïnteresseerd in het event? Meld je dan hier.

Bron: persbericht

De Redactie

Blokboek.com brengt dagelijks nieuws en achtergronden over de communicatie-industrie. Hoewel de makers hun roots hebben in de grafische industrie richt Blokboek.com zich uitdrukkelijk op alle mogelijke vormen van moderne communicatie. Blokboek.com geldt dan ook als informatie- en inspiratiebron voor professionals die zich bezighouden met de productie en de creatieve toepassingen van communicatie-uitingen. De mensen achter Blokboek.com zijn journalisten met hart voor het communicatievak.

Logo Pmb C3 2

Kandidaten gezocht

Op zoek naar een inspirerende baan in de printmedia branche, meld je dan aan als kandidaat op printmediabanen.nl

De trainingen voor 2022 staan gereed. Kijk voor het volledige online aanbod van bestaande- en nieuwe trainingen op de website.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK