In de serie dutchgraphicroots.nl: Cor Rosbeek

De website dutchgraphicroots.nl laat een leuke serie portretten zien van mensen die in de grafische wereld veel hebben betekend. Dit keer Cor Rosbeek.

Cor Rosbeek‘Kan niet bestaat niet’ en ‘ik verkoop geen drukwerk, ik verkoop vertrouwen’. Deze twee uitspraken van Cor Rosbeek, die jarenlang met zijn broer Jean de gelijknamige drukkerij in Nuth bestierde, typeren hem.

De eerste uitspraak slaat op de inzet waarmee deze drukkerij sinds 1963 probeert het onderste uit de kan te halen aan kwaliteit, en op de houding die zij inneemt ten opzichte van de wensen van de ontwerper. Een extreme gerichtheid op de ontwerper werd in de loop der jaren het handelsmerk van Rosbeek. De tweede uitspraak is eveneens karakteristiek, want voor de drukker als partij tussen de partijen, tussen de ontwerper en zijn opdrachtgever, draait alles om onderlinge verhoudingen en een bemiddelende positie. Drukkerij Rosbeek is dan ook veel méér dan een uitvoerder van drukwerk. Zij is een uitgesproken deelnemer aan het proces opdracht-ontwerp-drukwerk en levert met haar werk een bijdrage aan de cultuur.

Lees verder op de website.

De Redactie

Blokboek.com brengt dagelijks nieuws en achtergronden over de communicatie-industrie. Hoewel de makers hun roots hebben in de grafische industrie richt Blokboek.com zich uitdrukkelijk op alle mogelijke vormen van moderne communicatie. Blokboek.com geldt dan ook als informatie- en inspiratiebron voor professionals die zich bezighouden met de productie en de creatieve toepassingen van communicatie-uitingen. De mensen achter Blokboek.com zijn journalisten met hart voor het communicatievak.

Logo Pmb C3 2

Kandidaten gezocht

Op zoek naar een inspirerende baan in de printmedia branche, meld je dan aan als kandidaat op printmediabanen.nl

De trainingen voor 2022 staan gereed. Kijk voor het volledige online aanbod van bestaande- en nieuwe trainingen op de website.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK