Sanoma breidt uit in datagedreven, gepersonaliseerde (re)targeting

fmgcSanoma Media Netherlands breidt haar belang in Nederlands grootste Cashback Marketing platform SCOUPY uit en neemt bovendien een meerderheidsbelang in het cashback platform Kortingisleuk.nl. Gezamenlijk gaan beide bedrijven verder onder de naam SCOUPY en vestigen zich bij Sanoma in Hoofddorp. De gezamenlijke ambitie is om verder te bouwen aan het grootste datagedreven marketing platform voor Fast Moving Consumer Goods (FMCG)-merken.

Voor Sanoma is dit een volgende stap in het beschikbaar maken van datagedreven, gepersonaliseerde (re)targeting voor adverteerders. De overname past binnen de strategie van Sanoma | SBS als ’marketing solutions provider’. Door intensief samen te werken met het testpanel.nl wil Sanoma de enorme hoeveelheid aan beschikbare consumentendata van SCOUPY en kortingisleuk.nl inzetten en koppelen aan verdiepend online onderzoek, om zo inzicht in consumentengedrag, merkvoorkeuren en aankooppatronen te verkrijgen. Die informatie kan vervolgens worden gebruikt om deze in te zetten in gepersonaliseerde marketing en (re)targeting campagnes. Dit leidt tot nieuwe sales- en marketingproposities voor adverteerders van Sanoma naast haar bestaande crossmediale aanbod.

Kopers persoonlijk en relevant informeren
“Klanten van SCOUPY zijn veelal ook belangrijke klanten voor ons”, zegt Peter de Mönnink, CEO van Sanoma | SBS. “Dat geldt zowel voor het media- als voor het datagedeelte van de business van SCOUPY. Het is zeer interessant om te weten welke consument interesse heeft in welke producten. Met deze informatie kunnen we, binnen de daarvoor geldende wettelijke kaders, fmgcwdeze kopers in de toekomst persoonlijk en uiterst relevant informeren over acties en aanbiedingen van onze adverteerders. Voeg daar Kortingisleuk.nl aan toe, dat de consument online weet te activeren, om deze vervolgens offline, in de supermarkt of drogist, een aankoop te laten doen. Zo kunnen we de gebruikersbase in één klap aanzienlijk vergroten en onze klanten optimaal bereik bieden voor hun trial- en penetratie doelstellingen. De activiteiten van SCOUPY en Kortingisleuk.nl sluiten daarmee naadloos aan op onze visie dat data en personalisatie, gekoppeld aan het juiste bereik, steeds belangrijker worden in de mediawereld. En juist daar willen wij een aantoonbare meerwaarde bieden voor onze adverteerders.”

Marketing voor Fast Moving Consumer Goods
In 2012 startte de samenwerking tussen Sanoma en SCOUPY. Vanuit SanomaVentures investeerde Sanoma in SCOUPY, dat inmiddels als marktleider ruim 1,2 miljoen app downloads kent. Valentijn Bras, oprichter en CEO van SCOUPY: “Dit is een geweldige kans om SCOUPY naar het volgende niveau te tillen. In Nederland, maar wellicht ook binnenkort al in andere landen waar Sanoma actief is.”
Kortingisleuk.nl medeoprichter Geert Luijendijk kijkt uit naar de nieuwe samenwerking: “Met onze onderscheidende Cashback Marketing proposities zijn we zeer complementair aan SCOUPY. Door onze krachten met Sanoma en SCOUPY te bundelen, zijn we er van overtuigd dat we een krachtige combinatie vormen, waarbij we A-merk fabrikanten gaan helpen nieuwe wegen in te slaan in FMCG-marketing. Met bereik, activatie, clearing, data en personalised marketing. Online-to-offline!”

Bron: Sanoma.nl

Jolanda van Drie

Bedrijfsjournalist, freelance redacteur voor Blokboek en Printmedianieuws en communicatie- en marketingmanager bij IT bedrijf Prindustry (Haarlem).

Logo Pmb C3 2

Kandidaten gezocht

Op zoek naar een inspirerende baan in de printmedia branche, meld je dan aan als kandidaat op printmediabanen.nl

De trainingen voor 2022 staan gereed. Kijk voor het volledige online aanbod van bestaande- en nieuwe trainingen op de website.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK