BVA: Mediagedrag print en COVID-19

De Bond van Adverteerders heeft enkele interessante feiten over mediaconsumptie tijdens deze coronacrisis op een rijtje gezet. Zij gebruiken daarvoor diverse bereiksonderzoeken voor TV, online, radio, buitenreclame, dagbladen en tijdschriften.

printmedia en covid-10De consumptie van nieuwsmedia stijgt in deze onzekere tijd het hardst. En logischerwijs besteden we ook meer mediaconsumptie vanuit huis. Het bereik van dagbladen en tijdschriften wordt voor de advertentiemarkt gemeten door NOM, en betreft een jaargemiddelde waardoor specifieke veranderingen per week helaas niet inzichtelijk worden. Maar BVA weet wel te melden: “We weten echter dat het drukken en de bezorging gewoon doorgaan, de consument veel tijd thuis doorbrengt, en gezien de stijging in het gebruik van alle nieuwsmedia op TV, via de radio en online zal dat naar verwachting zeker niet anders zijn voor de gedrukte nieuwsmedia. De nieuwssites van de dagbladen zien het online bezoek exploderen. (..) Met name bij de supermarkten is een oplagestijging (van magazines en dagbladen) tussen de 30% en 50% waarneembaar. Maar ook bij de overige retailers zijn er stijgingen vooral bij de weekbladen, jeugdmagazines en omroepbladen.”

Bron: BVA.nl

Jolanda van Drie

Bedrijfsjournalist, freelance redacteur voor Blokboek en Printmedianieuws en communicatie- en marketingmanager bij IT bedrijf Prindustry (Haarlem).

Logo Pmb C3 2

Kandidaten gezocht

Op zoek naar een inspirerende baan in de printmedia branche, meld je dan aan als kandidaat op printmediabanen.nl

De trainingen voor 2022 staan gereed. Kijk voor het volledige online aanbod van bestaande- en nieuwe trainingen op de website.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK