GroupM: mediabestedingen in print relatief goed

Volgens GroupM dalen de ‘overall’ mediabestedingen dit jaar met 11 tot 13 procent, mede ingegeven door de nieuwe maatregelen.

Groupm Logo

Video daalt 9 tot 12 procent op jaarbasis, schat GroupM. De categorie video bestaat uit: tv en online video. GroupM verwacht voor audio (exclusief Spotify) voor het hele jaar een daling van 13 tot 16 procent. Radio heeft het nog zwaarder te verduren. In het tweede kwartaal was de daling van de omzet zelfs 40 procent, wat met name is toe te schrijven aan de sectoren Automotive en Travel & Leisure.

Binnen publishing gaat het relatief goed met dagbladen, dit geldt zowel voor print als digitaal. In het tweede kwartaal was de daling veel minder groot dan bij televisie, audio en digital. ‘Mensen zijn in deze tijd op zoek naar geloofwaardig nieuws, en dat is te zien aan de bereikcijfers en het online bezoek van de nieuwssites. Dagbladen worden gezien als zeer betrouwbaar.’

De verwachting is, dat de bestedingen in het vierde kwartaal zo’n 10 procent lager uitkomen dan in 2019, maar door een sterkere daling bij magazines en huis-aan-huistitels komt publishing totaal op jaarbasis naar verwachting 12 tot 16 procent lager uit.

Lees de volledige analyse bij Adformatie

Deel dit artikel
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Peter Luit

Peter Luit

Peter Luit schrijft graag over innovaties in de gehele crossmediale bedrijfskolom. Echter altijd met een knipoog naar print.

De trainingen voor het eerste half jaar van 2021 worden wederom online worden gegeven. Kijk voor het huidige aanbod van bestaande- en nieuwe trainingen op de website.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK