Boodschappentas wint prijs voor circulaire verpakkingsoplossing

Mondi is erkend in twee categorieën bij de Sustainable Packaging News Awards 2022. De prijzen, uitgereikt door het tijdschrift Sustainable Packaging News, erkennen milieuvriendelijke en innovatieve oplossingen voor verpakkings- en recyclingoplossingen en verbeteringen in operationele processen zoals productie, logistiek en distributie.

Mondi Scores Recycled Paper At Sustainable Packaging News Awards

De Tesco-boodschappentassen, gemaakt van EcoVantage-papier, die worden geproduceerd in Mondi’s Štětí-fabriek in Tsjechië, laten zien hoe leveranciers kunnen samenwerken met detail-handelaren om circulaire systemen te ontwikkelen en afval weer om te zetten in een waardevolle hulpbron. Het EcoVantage-papier combineert de sterkte, bedrukbaarheid en het uiterlijk van een bovenlaag van verse vezels met de duurzaamheidsvoordelen van een binnenlaag van gerecyclede vezels.
Als onderdeel van de samenwerking recyclet Mondi golfkartonverpakkingsafval dat bij Tesco ontstaat en maakt er EcoVantage-papier van. Mondi’s verwerkingsnetwerk produceert vervolgens de boodschappentassen, die de klanten van Tesco Central Europe gebruiken voor hun boodschappen.

Jolanda van Drie

Bedrijfsjournalist, freelance redacteur voor Blokboek en Printmedianieuws en communicatie- en marketingmanager bij IT bedrijf Prindustry (Haarlem).

Logo Pmb C3 2

Kandidaten gezocht

Op zoek naar een inspirerende baan in de printmedia branche, meld je dan aan als kandidaat op printmediabanen.nl

De trainingen voor 2022 staan gereed. Kijk voor het volledige online aanbod van bestaande- en nieuwe trainingen op de website.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK