Bizar overnameproces grootste Amerikaanse drukkerij

Gisteravond Nederlandse tijd meldde RR Donnelley op haar eigen website dat niet Chatham Asset Management, maar Atlas Holdings na een laatste bod op de aandelen, er met de ‘buit’ vandoor gaat.

Rrd Logo

De redactie van printmedianieuws.nl volgde het internationale nieuws met grote aandacht en publiceerde het verloop van de grootste overnamestrijd in de historie van de Amerikaanse grafische industrie.

De directie gaf de voorkeur aan een overname door Atlas, die $8,52 bood voor de aandelen, nadat eerst Chatham $7,50 bood. Even later kwam Chatham terug met een bod van $9,10. Maar de directie hield vast aan Atlas, een investeerder met meer affiniteit met de papier- en grafische branche. Chatham ‘pikte’ dat niet en bood vervolgens $10,25. De directie kon niets meer dan – althans zo leek het – en ging (met tegenzin) akkoord. De enige ontsnapping was de deadline van
7 december, laat in de avond (Amerikaans oostkustijd). Atlas deed dat en bood 10 cent meer dan Chatham op het allerlaatste moment.

Peter Luit

Peter Luit schrijft graag over innovaties in de gehele crossmediale bedrijfskolom. Echter altijd met een knipoog naar print.

Logo Pmb C3 2

Kandidaten gezocht

Op zoek naar een inspirerende baan in de printmedia branche, meld je dan aan als kandidaat op printmediabanen.nl

De trainingen voor 2022 staan gereed. Kijk voor het volledige online aanbod van bestaande- en nieuwe trainingen op de website.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK