Belgische festivalmunt in coincard verpakking

Met het tweede weekend van Tomorrowland in het vooruitzicht, heeft de Koninklijke Munt van België een bijzondere uitgifte beschikbaar: de 2,5 euro herdenkingsmunt voor de Belgische Festivalcultuur.

Als een waar festival-walhalla weet België als geen ander hoe een goed festival georganiseerd wordt. België wordt alom geroemd om zijn festivalcultuur: genoeg reden om hier een officiële Belgische 2,5 euro aan te wijden.

De 2,5 euromunt zit in een coincard verpakking. Op de voorzijde hiervan rijst een hand op die het ‘rock on’-gebaar maakt, omgeven door speakers, muzieknoten, een gitaar, equalizer onderaan en de landkaart van België op de achtergrond met onder de gitaar de tekst: ‘Belgian Festival Culture’. Op de muntzijde staan de gebruikelijke grafische elementen zoals de waarde, het jaartal en de Europese landkaart afgebeeld. Een kleurrijke en vrolijke festival-geïnspireerde coincard-verpakking zorgt voor de finishing touch. De coincard waarin de munt is gevat, toont diverse festivalbandjes die doorgaans als toegangsbewijs van festivals gelden en vaak om de pols verzameld worden. De achterkant toont kleurrijke festivalelementen.

De bijzondere uitgifte is direct verkrijgbaar op www.herdenkingsmunten.be.

Jolanda van Drie

Bedrijfsjournalist, freelance redacteur voor Blokboek en Printmedianieuws en communicatie- en marketingmanager bij IT bedrijf Prindustry (Haarlem).

Logo Pmb C3 2

Kandidaten gezocht

Op zoek naar een inspirerende baan in de printmedia branche, meld je dan aan als kandidaat op printmediabanen.nl

De trainingen voor 2022 staan gereed. Kijk voor het volledige online aanbod van bestaande- en nieuwe trainingen op de website.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK