‘Bewegende reclame’ op vrachtwagens

Moving-Message is een jonge onderneming die streeft naar een landelijke dekking van rijdende e-paper schermen. Door gebruik te maken van internettechnologie zijn alle schermen verbonden met een besturingsplatform en kunnen adverteerders op een unieke wijze boodschappen publiceren.

Moving Message

Het in 2016 opgerichte bedrijf uit Bussum is door Jan Stam en Gijs van Heemstra opgezet. Het bedrijf gebruikt de ultradunne e-paper technologie om dynamische boodschappen te tonen. Dat zouden bijvoorbeeld aanbiedingen van supermarktketens kunnen zijn. Na heel veel onderzoek werd de keuze gemaakt de ‘schermen’ op de achterkant van vrachtwagens te kunnen monteren en deze via internet en GPS te kunnen voorzien van lokale content, die vooral adverteerders aantrekkelijk zou zijn.

Qua content mogelijkheden zijn er geen grenzen

Het was volgens de oprichters een flinke uitdaging, waarbij aanvankelijk werd gedacht aan LED schermen, maar die blek een te groot stroomverbruik te hebben om ‘gewoon’ op de accu te kunnen functioneren. Daarnaast speelt de wetgeving qua lichtsterkte natuurlijk ook een rol. Een e-paper heeft die nadelen niet, maar zijn in de avond en nacht helaas niet goed leesbaar.

De keuze voor e-paper blijkt geslaagd te zijn. Er wordt niet zachtzinnig met deuren omgegaan en ze moeten ook nog eens door een wasstraat kunnen, al die tests hebben de huidige schermen doorstaan.

Er rijdt nu nog slechts één vrachtwagen met deze technologie, maar via TIP (leverancier van trailers) hopen de jonge ondernemers terecht te kunnen komen bij de grotere retailers. Ze willen in de komende drie jaar 300-500 vrachtwagens van de technologie te kunnen voorzien.

Peter Luit

Peter Luit schrijft graag over innovaties in de gehele crossmediale bedrijfskolom. Echter altijd met een knipoog naar print.

Logo Pmb C3 2

Kandidaten gezocht

Op zoek naar een inspirerende baan in de printmedia branche, meld je dan aan als kandidaat op printmediabanen.nl

De trainingen voor 2022 staan gereed. Kijk voor het volledige online aanbod van bestaande- en nieuwe trainingen op de website.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK