Barneveld voor één dag het episch centrum voor printprofessionals

PRINTmatters organiseert op 12 oktober 2023 de tiende editie van de jaarlijkse, gratis toegankelijke Vakdag voor printprofessionals en designers. Het netwerkevenement voor de grafimedia-industrie met als thema ‘The Power of Print’ vindt voor de eerste keer plaats in de Midden Nederland Hallen in Barneveld.

Printmatters Vakdag 2023

Daar ontdekken bezoekers op de beursvloer de nieuwste innovaties op grafisch gebied en komen in sessies van 9 topsprekers diverse actuele onderwerpen aan bod. Eén van de sprekers is Alexander Klöpping. Het komische duo Urgert & Van Deudekom zorgt voor een vrolijke noot.

‘De grafische markt ondergaat een enorme verandering door digitalisering en de kans is groot dat het tempo nog hoger wordt’, zegt Robbert Delfos, hoofdredacteur bij PRINTmatters. ‘De e-commerce in China loopt ver op ons voor en komt op Europa af. Dit moet je als beslisser in beeld krijgen. Blijft papier beschikbaar en zo ja, betaalbaar? En als je moet kiezen tussen zonnepanelen of een nieuwe printer, wat doe je dan? Dat zijn onderwerpen die de urgentie van informatievergaring benadrukken.’

Sprekers Alexander Klöpping en BNO-studio De Ronners gaan het hebben over de invloed van Artificial Intelligence. De sessies van Berthold Gunster (Omdenken), Nicol Tadema en René de Heij nodigen uit tot creatief denken en het op een andere manier benaderen van uitdagingen. En hoe je nóg succesvoller wordt? Dat ondervinden bezoekers die de humoristische quiz over dit onderwerp van Urgert & Van Deudekom bijwonen. 

‘Met dit programma en de nieuwe opzet van deze dag hebben we professionals uit de branche echt iets moois te bieden’, zegt Jolanda de Graaf, salesmanager bij PRINTmatters en de drijvende kracht achter het evenement. ‘Naast de inspirerende sessies kunnen bezoekers op de beursvloer en het centrale plein hun kennis en netwerk uitbreiden. We kijken er naar uit om met iedereen samen de kracht van print te vieren.’

Belangstellenden reserveren hun gratis toegangskaart en een plek voor de sessies van hun keuze via printmattersvakdag.nl.

Bron: persbericht

Peter Luit

Peter Luit schrijft graag over innovaties in de gehele crossmediale bedrijfskolom. Echter altijd met een knipoog naar print.

Logo Pmb C3 2

Kandidaten gezocht

Op zoek naar een inspirerende baan in de printmedia branche, meld je dan aan als kandidaat op printmediabanen.nl

De trainingen voor 2022 staan gereed. Kijk voor het volledige online aanbod van bestaande- en nieuwe trainingen op de website.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK