Apple vermindert inkoop componenten voor diverse producten

De Japanse zakenkrant Nikkei meldt dat Apple haar toeleveranciers heeft gevraagd hun producties voor verschillende Apple producten te verlagen. Apple verwacht dat de vraag nar onder andere AirPods, Apple Watches en MacBooks dit kwartaal zal gaan afnemen.

Apple Logo

Eén van de mogelijke oorzaken zou de hoge inflatie kunnen zijn, waardoor met name consumenten geen AirPods of Apple Watches kopen. Waarom ook de MacBook wordt genoemd, is in dit verband niet duidelijk.

Ook spelen de internationale ontwikkelingen een rol, veroorzaakt door de situatie in de Oekraïne, waardoor energieprijzen, chiptekorten en logistieke processen flinke gevolgen ondervinden.

Het aandeel Apple daalde gisteren tot onder de 2000 miljard dollar, maar herstelde later op de dag. Een jaar leden tikte Apple begin januari nog de 3000 miljard dollar aan. Toen was de koers per aandeel nog 183 dollar, nu staat de koers op ruim 126 dollar.

Peter Luit

Peter Luit schrijft graag over innovaties in de gehele crossmediale bedrijfskolom. Echter altijd met een knipoog naar print.

1 reactie

 1. ellis op 08/01/2023 om 14:34

  hallo,
  het lijkt mij een verstandige beslissing van Apple, geeft blijk van hun milieubewustzijn.
  Nu al productie verlagen betekend minder nodeloos grondstoffenverbruik, anticiperen op te verwachten toekomstbeeld, straks geen verplichte afname, verspreiden van risico’s over alle toeleveranciers overal ter wereld.
  alhoewel het ook kan zijn dat door schaarste van voorraad straks de prijzen nog harder stijgen (?) en omzet de pan uit rijst.
  dat het kapitalisme zoals het tot nu toe gevormd is kan duidelijk niet verder
  ik ben geen econoom, snap eigenlijk niet veel van dat onderwerp. Heb in grote lijnen Kate Raworths donut’concept meegekregen omdat ik zelf -me zorgen makend- ook al tot zo’n idee gekomen was en me door haar uitgewerkte idee bevestigd voelde. mijn ideeen van economie?
  -Genoeg is genoeg
  -Er is niks mis met bezuinigen
  -Welvaart is niet perse ‘goede vaart’ (zoals gebleken)
  -Blijven doen als gedaan wordt en dat volhouden tegen beter weten in is D O M
  -Creativiteit + moed + daadkracht zijn de energie van de toekomst en bovendien duurzaam

  voor nu vind ik het besluit van Apple te respecteren, heb 1 1/2 jaar geleden mijn eerste Mac air gekocht naar alle tevredenheid, juist i.v.m. hun milieubewuste keuzes.
  of denk ik nu verkeerd, te beperkt?Logo Pmb C3 2

Kandidaten gezocht

Op zoek naar een inspirerende baan in de printmedia branche, meld je dan aan als kandidaat op printmediabanen.nl

De trainingen voor 2022 staan gereed. Kijk voor het volledige online aanbod van bestaande- en nieuwe trainingen op de website.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK