Albelli draait als eerste met nieuwe productiebeest HP

De Nederlandse fotoboekenproducent Albelli heeft als eerste de nieuwe rollenpers, de HP Indigo 50000, in gebruik genomen. Deze machine geldt als het nieuwe topmodel voor hoogvolume producties. De digitale pers met twee druktorens kan 575 duplex pagina’s in full colour per minuut drukken, en zelfs 2300 pagina’s per minuut in zwartwit.
HP heeft de komst van deze nieuwe digitale pers in het najaar van 2017 aangekondigd, tijdens de grafische beurs in Chicago. De ‘oversized’ duplex roll-to-toll printer kan met een snelheid van 42 m/minuut printen in full colour, en is geschikt voor vrijwel alle type papier. Na de geslaagde betatest bij Creel Printing in de VS, is Albelli nu de eerste drukkerij in Europa die hierover beschikt.

Bron: Grafischnieuws/Printweek

 

Deel dit artikel
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin

Arthur Lubbers

Arthur Lubbers, freelance journalist/tekstschrijver, schrijft zowel commerciële teksten als journalistieke artikelen, voor print en online. De liefde voor grafimedia en communicatie is sinds zijn tijd als vakredacteur bij Uitgeverij Compres nooit meer verdwenen, zo blijkt uit zijn blogs, tweets en artikelen. Ook te vinden op www.arthurlubbers.nl.

Logo Pmb C3 2

Kandidaten gezocht

Op zoek naar een inspirerende baan in de printmedia branche, meld je dan aan als kandidaat op printmediabanen.nl

De trainingen voor 2022 staan gereed. Kijk voor het volledige online aanbod van bestaande- en nieuwe trainingen op de website.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK