Agfa ontwikkelde ‘plaatbeladingsrobot’

Agfa heeft een plaatbeladingsrobot ontwikkeld die ontworpen is om de prepressactiviteiten van drukkers te stroomlijnen en te versnellen – en tegelijkertijd de totale kosten te verlagen.

Met name heatsetprinters die meerdere persen van verschillende grootte en dus meerdere computer-to-plate-lijnen bedienen, zouden hiervan kunnen profiteren.

Agfa Robotic Loader Computer To Plate

Agfa’s nieuwe plaatbeladingsrobot automatiseert taken, zoals het laden van platen in cassettes voor autoloaders, of het bevestigen van pallets op de basispallet van palletladers. Het systeem is volgens de fabrikant zeer geschikt voor drukkerijen met meerdere ‘plaatlijnen’ en formaten.

In een eerste fase biedt Agfa de plaatbeladingsrobot aan drukkerijen aan met behulp van de Agfa Avalon VLF-plaatbelichter.

Verwerking tot ca. 80 platen per uur ongeacht het formaat.

De plaatbeladingsrobot is volledig geïntegreerd met Agfa’s workflowsoftware Apogee voor optimaal gebruiksgemak.

Agfa’s nieuwe plaatbeladingsrobot is al in gebruik bij Stibo Complete (Horsens, Denemarken), de toonaangevende leverancier van gedrukte marketingoplossingen in Scandinavië.

Peter Luit

Peter Luit schrijft graag over innovaties in de gehele crossmediale bedrijfskolom. Echter altijd met een knipoog naar print.

Logo Pmb C3 2

Kandidaten gezocht

Op zoek naar een inspirerende baan in de printmedia branche, meld je dan aan als kandidaat op printmediabanen.nl

De trainingen voor 2022 staan gereed. Kijk voor het volledige online aanbod van bestaande- en nieuwe trainingen op de website.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK