Adobe bestaat 40 jaar

Adobe heeft in haar 40 jarige bestaan een enorme inspirerende reis achter de rug waarin het bedrijf technische producten heeft ontwikkeld die essentiële hulpmiddelen zijn geworden voor zowel consumenten als professionals.

John Warnock en Charles Geschke, twee technische ondernemers die net het legendarische Xerox PARC hadden verlaten, startten Adobe in december 1982 in Warnocks garage, die toevallig naast Adobe Creek in Los Altos lag.

Het bedrijf dat Warnock en Geschke oprichtten werd de geboorteplaats van een reeks baanbrekende en revolutionaire technologieën, waaronder Adobe PDF, Adobe Acrobat en Adobe Photoshop. En in de afgelopen jaren talloze producten allemaal passend in een crossmediale context.

Adobe Postscript was de revolutionaire pagina beschrijvingstaal, die uiteindelijke het ‘einde’ betekenden voor de in jaren tachtig ontwikkelde high-end pagina opmaaksystemen binnen de grafische branche.

“Gebruikers openden vorig jaar meer dan 400 miljard PDF’s in Adobe-producten en 90% van de creatieve professionals gebruikt Adobe Photoshop,” schreef Bradley Guichard (een medewerker van de Motley Fool investeringssite).

De mogelijkheid om documenten naadloos en via een systeem te delen met behulp van een document dat niet meer kon worden gewijzigd zodra het als PDF was opgeslagen, was een revolutionaire vooruitgang in de technologiesector.

Eén van de vele andere producten van het bedrijf, Adobe Photoshop, is zo’n bekende applicatie geworden onder digitale makers dat de naam een werkwoord is geworden, als in “dat beeld ziet er ‘gefotoshopt’ uit”.

Momenteel heeft Adobe ongeveer 3.800 mensen in dienst in het centrum van San Jose. De nieuwe hoogbouw zal volgens Adobe plaats bieden aan ongeveer 3.000 mensen. De uitbreiding naar de noordelijke toren zal het aantal werknemers van het bedrijf in de binnenstad op 6.800 brengen, een toename van ongeveer 79% van het aantal werknemers in de stedelijke kern van San Jose.

De Redactie

Blokboek.com brengt dagelijks nieuws en achtergronden over de communicatie-industrie. Hoewel de makers hun roots hebben in de grafische industrie richt Blokboek.com zich uitdrukkelijk op alle mogelijke vormen van moderne communicatie. Blokboek.com geldt dan ook als informatie- en inspiratiebron voor professionals die zich bezighouden met de productie en de creatieve toepassingen van communicatie-uitingen. De mensen achter Blokboek.com zijn journalisten met hart voor het communicatievak.

Logo Pmb C3 2

Kandidaten gezocht

Op zoek naar een inspirerende baan in de printmedia branche, meld je dan aan als kandidaat op printmediabanen.nl

De trainingen voor 2022 staan gereed. Kijk voor het volledige online aanbod van bestaande- en nieuwe trainingen op de website.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK