ACM geeft geen toestemming voor fusie Talpa en RTL Nederland

Mediabedrijven RTL Nederland en Talpa hebben bij de Autoriteit Consument en Markt op 10 januari een laatste poging gedaan om het mogelijk te maken om toch te fuseren. De ACM bestudeerde het voorstel en wees het vandaag af.

De combinatie van RTL Nederland en Talpa zou te machtig worden. Die mening had ACM en blijft nu bij haar besluit.

Pim Schmitz

“De fusie was in mijn ogen het allerbeste antwoord geweest op de uitdagingen waar de markt ons voor stelt. Dat zelfs het remedievoorstel met Mediahuis onvoldoende is om de zorgen van de ACM weg te nemen is teleurstellend”, zegt CEO Talpa Network, Pim Schmitz in ‘hartvannederland’.

RTL bestaat onder andere uit de zenders RTL 4, RTL 5, RTL 7 en RTL Z. Ook de weerwebsite Buienradar en streamingdienst Videoland vallen onder RTL. Talpa is het bedrijf achter tv- en radiozenders als SBS 6, Net5, Veronica en Radio 538.

De Redactie

Blokboek.com brengt dagelijks nieuws en achtergronden over de communicatie-industrie. Hoewel de makers hun roots hebben in de grafische industrie richt Blokboek.com zich uitdrukkelijk op alle mogelijke vormen van moderne communicatie. Blokboek.com geldt dan ook als informatie- en inspiratiebron voor professionals die zich bezighouden met de productie en de creatieve toepassingen van communicatie-uitingen. De mensen achter Blokboek.com zijn journalisten met hart voor het communicatievak.

Logo Pmb C3 2

Kandidaten gezocht

Op zoek naar een inspirerende baan in de printmedia branche, meld je dan aan als kandidaat op printmediabanen.nl

De trainingen voor 2022 staan gereed. Kijk voor het volledige online aanbod van bestaande- en nieuwe trainingen op de website.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK