Biegelaar failliet

Biegelaar

Diepdrukkerij Biegelaar in Maarssen is failliet. Dat meldt FNV Kiem. Bij het bedrijf werken 115 mensen.

Het bedrijf was sterk in het drukken van grote oplagen huis aan huis folders voor bouwmarkten en supermarkten en had net geïnvesteerd in een nieuwe grote diepdrukpers.

De laatste weken gingen al geruchten over een mogelijk faillissement. Volgens de vakbond kwam Biegelaar in een financieel instabiele situatie terecht door de slechte economische crisis.

Het personeel kreeg het slechte nieuws te horen tijdens een bijeenkomst in de kantine, zegt vakbondsadviseur Peter Reniers van FNV Kiem. “Tijdens de kantinebijeenkomst heb ik wederom ondervonden hoe machteloos het personeel zich voelt in z’n situatie. Zij zitten namelijk al een maand zonder loon en de verwachting dat het UWV het achterstallige loon gaat uitbetalen, ligt nog plusminus zes weken verder.”

De vakbond gaat het personeel begeleiden naar nieuw werk.

 

(Bron: RTV Utrecht)

Marco den Engelsman

Journalist, fotograaf en communicatiespecialist. Gelooft in de kracht van een mix van media. Een beeld zegt meer dan duizend woorden, maar is altijd krachtiger in combinatie met mooie woorden. En een mix van media versterkt elke boodschap. Met PRStory komen alle media samen. Een krachtig PR-verhaal met tekst, beeld, fotografie en video dat leidt tot onmiddellijke actie. Bezoek PRstory.nl voor voorbeelden.

Logo Pmb C3 2

Kandidaten gezocht

Op zoek naar een inspirerende baan in de printmedia branche, meld je dan aan als kandidaat op printmediabanen.nl

De trainingen voor 2022 staan gereed. Kijk voor het volledige online aanbod van bestaande- en nieuwe trainingen op de website.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK