Einde FNV Kiem; grafici naar FNV

FNV-Kiem-522x391FNV Kiem heft zichzelf nog dit jaar op. De bond gaat zich splitsen, waarbij de meeste leden, onder meer de grafici en uitgeverijen, overstappen naar de fusiebond FNV. Zij vormen binnen de FNV de nieuwe sector Media & Cultuur. Voor creatieven en kunstenaars komt er een nieuwe bond. Dat is tijdens het FNV Kiem-congres vandaag in de Utrechtse Galgenwaard besloten. FNV Kiem is 150 jaar geleden ontstaan uit de typografenbond ANTB, die destijds is opgericht door drukkers en letterzetters.
Voorzitter Geert van der Tang zegt in een toelichting blij te zijn met de oplossing waarbij de belangen van alle groepen leden worden blijven bediend. ‘Voor groepen zoals grafici en uitgeverijen kan dat het beste in een groter verband met vergelijkbare sectoren.’ Bernard van Iren is ook tevreden met deze uitkomst. Hij twitterde vandaag ‘Yes!!! Eindelijk #1fnv’
Bron: FNV-Kiem


 

Arthur Lubbers

Arthur Lubbers, freelance journalist/tekstschrijver, schrijft zowel commerciële teksten als journalistieke artikelen, voor print en online. De liefde voor grafimedia en communicatie is sinds zijn tijd als vakredacteur bij Uitgeverij Compres nooit meer verdwenen, zo blijkt uit zijn blogs, tweets en artikelen. Ook te vinden op www.arthurlubbers.nl.

Logo Pmb C3 2

Kandidaten gezocht

Op zoek naar een inspirerende baan in de printmedia branche, meld je dan aan als kandidaat op printmediabanen.nl

De trainingen voor 2022 staan gereed. Kijk voor het volledige online aanbod van bestaande- en nieuwe trainingen op de website.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK