Het einde van IPEX

Ipex, de internationale grafische vakbeurs, houdt op te bestaan. Na ‘overleg met de industrie’ heeft de beursorganisatie Informa de stekker eruit getrokken. Na Drupa was het lange tijd de grootste grafische vakbeurs in Europa en trokken vele duizenden bezoekers uit de hele wereld naar Birmingham.
Een poging Ipex nieuw leven in te blazen door het in 2014 in Londen te laten plaatsvinden stuitte op veel weerstand. Toch kwamen er toen nog 23.000 bezoekers op af. De editie van vorig jaar – wel weer in Birmingham – trok slechts 7.000. Vanuit ons land was er nauwelijks interesse. Ter vergelijking in 2010 bezochten 50.000 mensen de beurs. De eerste Ipex dateert van 1880. Nu komt er dus een einde aan dit grafische instituut. Waar is de tijd gebleven dat uitgevers van Graficus en Compres met vliegtuigen vol grafici naar Birmingham vlogen…?
Bron: Printweek

Deel dit artikel
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin

Arthur Lubbers

Arthur Lubbers, freelance journalist/tekstschrijver, schrijft zowel commerciële teksten als journalistieke artikelen, voor print en online. De liefde voor grafimedia en communicatie is sinds zijn tijd als vakredacteur bij Uitgeverij Compres nooit meer verdwenen, zo blijkt uit zijn blogs, tweets en artikelen. Ook te vinden op www.arthurlubbers.nl.

Logo Pmb C3 2

Kandidaten gezocht

Op zoek naar een inspirerende baan in de printmedia branche, meld je dan aan als kandidaat op printmediabanen.nl

De trainingen voor 2022 staan gereed. Kijk voor het volledige online aanbod van bestaande- en nieuwe trainingen op de website.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK