Stakingen bij Xerox

xeroxWerknemers van Xerox in Venray hebben woensdagmiddag actie gevoerd door het werk voor 2 uur neer te leggen. Gisteren liepen de CAO-onderhandelingen tussen Xerox en de bonden op niets uit. Dinsdagmiddag liep ook een vakbondsultimatum af om te komen tot een beter loonbod en afspraken over het omzetten van tijdelijke naar vaste contracten. De vakbond wil 3 procent meer loon en een verbetering van de positie van uitzendkrachten. De producent van kopieermachines biedt slechts een loonsverhoging van 1,25 procent voor twee jaar en het inleveren van twee vrije dagen. Van de 850 werknemers werken er zo’n 350 op basis van een tijdelijk contract. Maar sommigen van hen werken al jarenlang bij Xerox, aldus de vakbond.
‘Natuurlijk zien de werknemers dat het niet goed gaat in de kopieermachinebranche’, zegt FNV-bestuurder Ger Klinkenberg. ‘Maar ze zien ook dat hun raad van bestuur over 2012 een bonus opstrijkt van 35 miljoen dollar, 40 procent meer dan in 2011.’ Als het personeel tegelijkertijd de duimschroeven wordt aangedraaid ‘is het toch logisch dat de werknemers zeggen: ‘Tot hier en niet verder’?’
later deze week zou nog een 8-uurs staking volgen en de bond dreigt zelfs met een 24-uursstaking.
Bron: ANP/BNR

Deel dit artikel
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin

Arthur Lubbers

Arthur Lubbers, freelance journalist/tekstschrijver, schrijft zowel commerciële teksten als journalistieke artikelen, voor print en online. De liefde voor grafimedia en communicatie is sinds zijn tijd als vakredacteur bij Uitgeverij Compres nooit meer verdwenen, zo blijkt uit zijn blogs, tweets en artikelen. Ook te vinden op www.arthurlubbers.nl.

Logo Pmb C3 2

Kandidaten gezocht

Op zoek naar een inspirerende baan in de printmedia branche, meld je dan aan als kandidaat op printmediabanen.nl

De trainingen voor 2022 staan gereed. Kijk voor het volledige online aanbod van bestaande- en nieuwe trainingen op de website.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK