Nog meer stakingen grafimedia-bedrijven?

BB150803actie Etten LeurIn de grafische sector zijn de komende tijd weer nieuwe acties te verwachten. Vakbond FNV kondigde maandag een nieuwe grote actiedag aan. Die is op 8 oktober. En in de aanloop daar naartoe zullen volgens de bond meer acties plaatsvinden. De grafische sector moet het sinds 1 augustus 2013 doen zonder nieuwe cao. Bij drukkerijen en andere grafische bedrijven werd de laatste maanden al op verschillende plaatsen verzet geuit, variërend van poortacties en werkonderbrekingen tot een 24-uursstaking. Hierdoor verschenen er bij een aantal edities van de krant AD een maand geleden een dag geen regiokaternen. FNV is nog in gesprek met de eigen achterban over de invulling van de acties. De bond strijdt daarbij naar eigen zeggen voor een ‘fatsoenlijke loonsverhoging’. In de grafische sector werken ongeveer 21.000 mensen, onder wie drukkers van kranten en tijdschriften.
Bron: ANP

Lees ook:


 

Arthur Lubbers

Arthur Lubbers, freelance journalist/tekstschrijver, schrijft zowel commerciële teksten als journalistieke artikelen, voor print en online. De liefde voor grafimedia en communicatie is sinds zijn tijd als vakredacteur bij Uitgeverij Compres nooit meer verdwenen, zo blijkt uit zijn blogs, tweets en artikelen. Ook te vinden op www.arthurlubbers.nl.

Logo Pmb C3 2

Kandidaten gezocht

Op zoek naar een inspirerende baan in de printmedia branche, meld je dan aan als kandidaat op printmediabanen.nl

De trainingen voor 2022 staan gereed. Kijk voor het volledige online aanbod van bestaande- en nieuwe trainingen op de website.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK