Haal creativiteit in huis

BB160106 CreativiteitVolgens trendwatcher Bart ter Steege op Frankwatching is creativiteit en flexibiliteit een belangrijke factor om in 2016 succes te hebben. Omdat creatief design steeds belangrijker wordt is het noodzakelijk creativiteit in huis te hebben en niet langer meer in te huren.

Wat onderscheidt de meest succesvolle organisaties? Creativiteit en een manier van werken waardoor ze razendsnel in kunnen spelen op constant veranderende omstandigheden. Het afgelopen jaar is bij menig groot bedrijf dat kwartje gevallen. En dus wordt 2016 het jaar waarin organisaties alles op alles zetten om design-­ en development-talent in huis te halen. Waarom? In het moordende tempo waarin nieuwe digitale proposities uit de grond schieten is het moeilijker dan ooit om je als merk te onderscheiden. Design en development wordt bedrijfskritsch. En juist een creatieve en productieve werkcultuur, waarin creatief talent kan bloeien, valt door je concurrent niet makkelijk te kopiëren.Het simpele gevolg is dat toegang tot design-­ en development-talent één van de belangrijkste strategische troefkaarten van 2016 wordt. Maar hoe overtuig je talent om voor jou te kiezen? Een duidelijke en aansprekende ambitie is onmisbaar. Daarnaast is een harde kern van kwalitatief sterke en ervaren specialisten noodzakelijk. Vanaf daar is innovatie vooral een organisatie­vraagstuk. Weg met de oude silo­structuur en op naar ‘squads’, ‘tribes’ en zelf­sturende teams. Geen ‘top­down commands’ maar ‘board­level support’. Geen grote meerjarenplannen maar ‘MVP­-denken’. En vooral: het aantrekken van eigen designers en developers om een cultuur van creativiteit en daadkracht vorm te geven.

 

Marco den Engelsman

Journalist, fotograaf en communicatiespecialist. Gelooft in de kracht van een mix van media. Een beeld zegt meer dan duizend woorden, maar is altijd krachtiger in combinatie met mooie woorden. En een mix van media versterkt elke boodschap. Met PRStory komen alle media samen. Een krachtig PR-verhaal met tekst, beeld, fotografie en video dat leidt tot onmiddellijke actie. Bezoek PRstory.nl voor voorbeelden.

Logo Pmb C3 2

Kandidaten gezocht

Op zoek naar een inspirerende baan in de printmedia branche, meld je dan aan als kandidaat op printmediabanen.nl

De trainingen voor 2022 staan gereed. Kijk voor het volledige online aanbod van bestaande- en nieuwe trainingen op de website.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK