Pixartprinting: nog twee 8-kleurenpersen

Onlangs maakte BlokBoek.com bekend dat de drukker achter Onlineprinters.nl 3 miljoen euro investeert in extra productiecapaciteit. Deze Duitse internetdrukker is niet de enige die het voor de wind gaat. Concurrent Pixartprinting, met basis in Italië, groeit ook hard in Europa, onder meer door de nieuwe Nederlandstalige webwinkel (www.pixartprinting.nl). Waar traditionele drukkerijen hun offsetvolumes zien dalen, steeg deze dit jaar met 200% bij Pixartprinting. Het bedrijf rekent dan ook op een omzet van 56 miljoen euro.
pixart
Om de groei aan te kunnen, schaft Pixartprinting voor volgend jaar nog eens twee Komori 8-kleurenpersen aan, naast de twee waarover zij al beschikt. Deze schoon-en weerdrukpersen, in Nederland inmiddels verdwenen, drukken in hoge snelheid vellen dubbelzijdig in een run. Echt bedoeld voor efficiënte productie van heel hoge volumes die succesvolle internetdrukkers draaien. En dan is offset ‘slechts’ goed voor 35% van omzet. Het bedrijf beschikt daarnaast over 8 HP Indigopersen voor digitaal drukwerk, HP latexprinters  en 7 Durst Rho- machines voor grootformaatproducties.

Bron: grafisch-nieuws.knack.be

Lees ook: Drukwerkdeal.nl en Kaartje2go.nl snelgroeiende bedrijven

Arthur Lubbers

Arthur Lubbers, freelance journalist/tekstschrijver, schrijft zowel commerciële teksten als journalistieke artikelen, voor print en online. De liefde voor grafimedia en communicatie is sinds zijn tijd als vakredacteur bij Uitgeverij Compres nooit meer verdwenen, zo blijkt uit zijn blogs, tweets en artikelen. Ook te vinden op www.arthurlubbers.nl.

Logo Pmb C3 2

Kandidaten gezocht

Op zoek naar een inspirerende baan in de printmedia branche, meld je dan aan als kandidaat op printmediabanen.nl

De trainingen voor 2022 staan gereed. Kijk voor het volledige online aanbod van bestaande- en nieuwe trainingen op de website.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK