75 jaar xerografie

75 jaar geleden was de eerste kopie een feit: Een zwarte tekst op een glazen plaatje, gemaakt door Chester Carlson. Deze bescheiden uitvinding is in feite de eerste xerografische kopie ter wereld, gemaakt in een gehuurde kamer op de tweede verdieping in Queens, New York. Dit zou uiteindelijk leiden tot de oprichting van Xerox Corporation en het begin van een nieuwe industrie. Naast natuurkundige en advocaat was Carlson vooral uitvinder. Hij hield dagboeken bij met daarin een grote reeks aan uitvindingen, waaronder een draaiend reclamebord, een regenjas met afvoersysteem en een schoonmaakmachine voor schoenen. Carlson had zichzelf met zijn Astoria-experiment tot doel gesteld om ‘kantoormedewerkers wat productiever te maken en kantoorwerk wat eenvoudiger en minder saai’.

Deel dit artikel
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin

Marco den Engelsman

Journalist, fotograaf en communicatiespecialist. Gelooft in de kracht van een mix van media. Een beeld zegt meer dan duizend woorden, maar is altijd krachtiger in combinatie met mooie woorden. En een mix van media versterkt elke boodschap. Met PRStory komen alle media samen. Een krachtig PR-verhaal met tekst, beeld, fotografie en video dat leidt tot onmiddellijke actie. Bezoek PRstory.nl voor voorbeelden.

Logo Pmb C3 2

Kandidaten gezocht

Op zoek naar een inspirerende baan in de printmedia branche, meld je dan aan als kandidaat op printmediabanen.nl

De trainingen voor 2022 staan gereed. Kijk voor het volledige online aanbod van bestaande- en nieuwe trainingen op de website.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK