Platform P weet met de pakkende titel: “Het meest duurzame papier komt gewoon uit Nederland!” de aandacht te trekken in hun nieuwsbrief van 5 november 2019. Dit duurzame papier betreft Vibers en is gemaakt van Olifantsgras.

olifantengrasHet gaat om Olifantsgras dat groeit op Hollandse bodem. Op de website van Platform P: Olifantsgras is de ideale grondstof voor papier, want in tegenstelling tot vele andere grassen bevat het geen eiwit. Daarom is chemische bewerking niet nodig. Het papier wordt niet gebleekt en heeft mede hierdoor de laagste ecologische voetafdruk van alle papiersoorten! Met het ISO 9706 certificaat is een levensduur van 100 jaar gegarandeerd. Verder is het papier goed te bedrukken en te printen en is het standaard beschikbaar in 90, 300 en 550 grams. Ideaal dus ook voor duurzame verpakkingen. Ook bestaat er een 120 grams envelop in de formaten C5, C6 en carré. Vanaf 1000 kilo is het zelfs op aanmaak beschikbaar in alle gewenste grammages.”

Platform P is een printmanagementbureau. Het doel is: te zorgen dat de marketeer, communicatieprofessional of inkoper het beste product krijgt voor de beste prijs. Met Vibers krijg je in ieder geval een papiersoort met de laagste ecologische voetafdruk!

Beeld: Instagram account Vibers