NYTimes.com: de winst van 20 jaar nieuws via het web

NYT 25 jjaarOp 22 januari 1996 starte de New York Times met het via het web verspreiden van zijn content. De eerste maanden was het aantal bezoekers van nytimes.com op de vingers van een hand te tellen. Pas toen computers met een internetaansluiting in de jaren negentig ging groeienliep dat aantal snel op. Vorig jaar had de Times een miljoen betalende bezoekers. In 2020 verwacht het bedrijf zijn winst te verdubbelen tot 800 miljoen dollar. Lees de historie van dit enorme succes gebaseerd op perfecte content en het constant updaten van techniek en vormgeving van zijn elektronische nieuwsverspreiding op Niemanlab.org.


 

Deel dit artikel
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Avatar

Rob van den Braak

Printer’s devil (1964), phototypesetter, offsetprinter, teacher of graphic techniques, salesmanager, productmanager, trade journalist, founder of BlokBoek e-zine (2011). But above all husband, father, friend and lover of life in southern Spain (since 2010).

In het komende najaar worden de trainingen weer hervat in Turnhout en Haarlem. Kijk voor het actuele aanbod op de website.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK