18 mei: Symposium ‘Grafisch & Musea’

Een museum zonder grafische vormgeving is niet alleen ondenkbaar, maar ook onmogelijk. Overal kom je grafische ontwerpen tegen, van de naam op de gevel en de catalogus in de museumwinkel, tot de teksten in tentoonstellingen, de bewegwijzering naar toiletten, garderobe en lift en het educatieve materiaal voor schoolklassen. Tijdens het vierde PRINT-symposium op 18 mei 2017 nemen we je mee naar de zogenaamde tempels van kunst en cultuur, en laten zien hoe onlosmakelijk grafische vormgeving en musea met elkaar verbonden zijn. Tijdens ‘Grafisch & Musea’ vertellen de 6 sprekers over huisstijlen, de inrichting van musea en tentoonstellingen, bewegwijzering en drukwerk. Het symposium vindt plaats in De Ontwerpfabriek van Cibap, vakschool voor verbeelding in Zwolle.

De 6 sprekers zijn: Jelle F. Post over zijn familiegidsen voor het Rijksmuseum, Enchilada over de huisstijl voor het Scheepvaartmuseum Amsterdam, Atja Apitulay van Mijksenaar over de bewegwijzering voor diverse musea, Maarten Meevis van Kinkorn over de inrichting van vaste presentaties en tentoonstellingen in binnen- en buitenland, Vruchtvlees over het digitale Literatuurmuseum, waarmee zij een European Design Award wonnen, en Joost Swarte over de inrichting van het Hergé Museum en zijn bijdragen aan diverse tentoonstellingen in binnen- en buitenland.

Tickets zijn te koop via deze link.

 

 

Rob van den Braak

Printer’s devil (1964), phototypesetter, offsetprinter, teacher of graphic techniques, salesmanager, productmanager, trade journalist, founder of BlokBoek e-zine (2011). But above all husband, father, friend and lover of life in southern Spain (since 2010).

Logo Pmb C3 2

Kandidaten gezocht

Op zoek naar een inspirerende baan in de printmedia branche, meld je dan aan als kandidaat op printmediabanen.nl

De trainingen voor 2022 staan gereed. Kijk voor het volledige online aanbod van bestaande- en nieuwe trainingen op de website.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK