17% van de Nederlanders vindt geen technologie moeilijk

17% van de Nederlandse bevolking vindt het moeilijk om even geen gebruik te maken van technologie, zoals: mobiel toestel, computer, tv etc. Onder de 15-19 jarigen vindt meer dan een kwart dit lastig. 30% van de Nederlanders vindt het niet moeilijk. In China (43%), Brazilië (42%) en Argentinië (40%) hebben de meeste mensen moeite om van hun technologie af te blijven. Mensen in Duitsland, Nederland en België vinden het het meest gemakkelijk om hun digitale apparatuur te laten liggen. Dit blijkt uit een GfK online onderzoek over 17 landen verspreid, waarin de volgende stelling is voorgelegd: “Ik vind het moeilijk om even geen gebruik te maken van technologie (mijn mobiele toestel, computer, de tv etc.), zelfs wanneer ik weet dat het beter is voor me.”

Er is nauwelijks verschil tussen mannen en vrouwen. Kijken we naar de leeftijd, dan hebben jongeren de meeste moeite om even geen gebruik te maken van hun technische apparaten. Van de 15-19 jarigen vindt 26% dit lastig. Mensen boven de 40 jaar hebben minder moeite om hun apparaten los te laten. In de groep 50-59 jaar geeft zelfs meer dan 40% aan het (helemaal) niet moeilijk te vinden.

Over het onderzoek
In dit GfK online onderzoek is aan 22.000 respondenten, ouder dan 15 jaar en over 17 landen verspreid (Nederland n=1001), gevraagd in welke mate men het eens/oneens is met de stelling: “Ik vind het moeilijk om even geen gebruik te maken van technologie (mijn mobiele toestel, computer, de tv etc.), zelfs wanneer ik weet dat het beter is voor me.”
Het veldwerk is uitgevoerd in de zomer van 2016 en de data zijn gewogen op de demografische samenstelling van de online populatie 15+ in ieder land. De landen die meegenomen zijn in dit onderzoek zijn: Argentinië, Australië, België, Brazilië, Canada, China, Frankrijk, Duitsland, Italië, Japan, Mexico, Nederland, Rusland, Zuid Korea, Spanje, Engeland en Amerika.

Klik hier voor het volledige onderzoeksrapport.

 

Jolanda van Drie

Bedrijfsjournalist, freelance redacteur voor Blokboek en Printmedianieuws en communicatie- en marketingmanager bij IT bedrijf Prindustry (Haarlem).

Logo Pmb C3 2

Kandidaten gezocht

Op zoek naar een inspirerende baan in de printmedia branche, meld je dan aan als kandidaat op printmediabanen.nl

De trainingen voor 2022 staan gereed. Kijk voor het volledige online aanbod van bestaande- en nieuwe trainingen op de website.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK