Zes op tien Nederlanders willen meer lezen

Ruim 62 procent van alle Nederlanders geeft aan dat zij meer willen lezen. Dit blijkt uit onderzoek van Magazine Media Associatie (MMA) onder 1067 Nederlanders, uitgevoerd door Panelwizard.

Lezen

Hoewel Nederlanders moeite ervaren om tijd vrij te maken voor lezen, heeft het een ontspannend effect op maar liefst 68 procent van hen. Volgens de Hersenstichting is een goede balans tussen spanning én ontspanning ontzettend belangrijk. Zo is (gezonde) stress nuttig voor energie en focus, maar is het ook belangrijk om hersenen rust en ruimte te geven voor herstel.

Ondanks de leesbehoefte vindt 53 procent het lastig om hiervoor tijd vrij te maken. Onder jongvolwassenen geldt dit zelfs voor driekwart van de respondenten.

Hoogleraar neuropsychologie¬†Erik Scherder: “Cognitieve inspanning, zoals lezen, helpt in tijden van spanning of stress bij het activeren en controleren van de goede netwerken en de emotieregulatie in de hersenschors. Deze netwerken fungeren als rem voor die negatieve emoties en filteren allerlei informatie.”

Lees verder bij Marketing Report

Foto: Pixabay

De Redactie

Blokboek.com brengt dagelijks nieuws en achtergronden over de communicatie-industrie. Hoewel de makers hun roots hebben in de grafische industrie richt Blokboek.com zich uitdrukkelijk op alle mogelijke vormen van moderne communicatie. Blokboek.com geldt dan ook als informatie- en inspiratiebron voor professionals die zich bezighouden met de productie en de creatieve toepassingen van communicatie-uitingen. De mensen achter Blokboek.com zijn journalisten met hart voor het communicatievak.

Logo Pmb C3 2

Kandidaten gezocht

Op zoek naar een inspirerende baan in de printmedia branche, meld je dan aan als kandidaat op printmediabanen.nl

De trainingen voor 2022 staan gereed. Kijk voor het volledige online aanbod van bestaande- en nieuwe trainingen op de website.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK