Zelfvouwend papier

Nabewerkers opgelet: er is nu zelfvouwend papier. Het zelfvouwende papier is een toepassing van het grafeenpapier. In de toekomst niet allemaal met een blaadje zelfstandig origami papieren kraanvogels zitten vouwen. Al zou dat wel gaaf zijn, een zelfvouwende origami-drone. Het grafeenpapier dat onderzoekers in China hebben ontwikkeld kan vervormen bij bepaalde temperaturen. Zo bouwen ze een aantal actieve vlakken in het materiaal in die reageren. Door er vervolgens laserlicht op te schijnen vouwt het papier zichzelf.
Op deze manier is het mogelijk een kunstmatige spier te maken. Dat is weer handig voor kunstmatige ledematen, dit materiaal kan veel natuurgetrouwer bewegen dan een motortje.

Over een tijdje een zelfvouwende krant door de brievenbus krijgen is nog ver van ons bed. Maar met een beetje creativiteit zijn er wel interessante grafische producten te verzinnen.

Marco den Engelsman

Journalist, fotograaf en communicatiespecialist. Gelooft in de kracht van een mix van media. Een beeld zegt meer dan duizend woorden, maar is altijd krachtiger in combinatie met mooie woorden. En een mix van media versterkt elke boodschap. Met PRStory komen alle media samen. Een krachtig PR-verhaal met tekst, beeld, fotografie en video dat leidt tot onmiddellijke actie. Bezoek PRstory.nl voor voorbeelden.

Logo Pmb C3 2

Kandidaten gezocht

Op zoek naar een inspirerende baan in de printmedia branche, meld je dan aan als kandidaat op printmediabanen.nl

De trainingen voor 2022 staan gereed. Kijk voor het volledige online aanbod van bestaande- en nieuwe trainingen op de website.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK