XSYS viert Internationale Vrouwendag in flexo

XSYS, wereldwijd leverancier van flexografische prepress-apparatuur, drukplaten, sleeves en adapters, met het hoofdkantoor in Willstaett, Duitsland, viert de Internationale Vrouwendag vandaag op 8 maart door de bijdragen, ervaringen en impact van de vrouwelijke werknemers uit de flexografische gemeenschap in de schijnwerpers te zetten.

Xsys Pr 2306 Art Women In Flexo Dagmar Schmidt

In de hele organisatie maken vrouwen ongeveer 17% van het totale personeelsbestand uit; een aantal dat zal toenemen naarmate XSYS meer initiatieven ontplooit om dit gebrek aan evenwicht aan te pakken. Het vinden van kandidaten is echter niet eenvoudig. CEO Dagmar Schmidt (foto links) legt uit: “We moeten onder ogen zien dat we in een zeer conservatieve chemische industrie werken, die niet alleen door mannen wordt gedomineerd, maar helaas ook overbejaard is. Het werven van nieuwe generaties vrouwen is erg moeilijk, maar ook erg belangrijk, zowel om een beter evenwicht en een betere vertegenwoordiging te krijgen, als om de toekomst van de industrie veilig te stellen.”

Xsys Pr 2306 Art Women In Flexo Katja Stuhr

Verhoging van het percentage vrouwen in het personeelsbestand kan op vele manieren gunstig zijn, zowel voor het bedrijf als geheel als voor de werknemers. Katja Stuhr (foto op links), HR Director bij XSYS, deelde haar ervaring: “Ik waardeer het deel uit te maken van een technische organisatie waar vrouwen steeds meer een rol spelen – of dat nu in managementfuncties is of op de werkvloer. Ik heb het gevoel dat mannen waarderen wat vrouwen te zeggen hebben, omdat we andere vaardigheden, nieuwe perspectieven en meer inlevingsvermogen in het bedrijf brengen.”

Xsys Pr 2306 Art Women In Flexo Ana Lucia Bruno Ribeiro

Ana Lúcia Bruno Ribeiro (foto rechts) werkt als Sales & Marketing Support in Brazilië, waar ze deel uitmaakt van een klein team. Ze zei: “Ik heb vele jaren in de verpakkingsindustrie gewerkt; eerst in de reprografie, toen in de software en nu bij XSYS, en het is waar dat het een mannenwereld is, maar in mijn ervaring gaat het er bij het inpassen om dat je goede relaties opbouwt met je collega’s en de klanten, zodat ze weten dat je capabel bent en een gelijkwaardige partner, en niet om je geslacht.”

Jolanda van Drie

Bedrijfsjournalist, freelance redacteur voor Blokboek en Printmedianieuws en communicatie- en marketingmanager bij IT bedrijf Prindustry (Haarlem).

Logo Pmb C3 2

Kandidaten gezocht

Op zoek naar een inspirerende baan in de printmedia branche, meld je dan aan als kandidaat op printmediabanen.nl

De trainingen voor 2022 staan gereed. Kijk voor het volledige online aanbod van bestaande- en nieuwe trainingen op de website.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK