X-Rite ColorTrue brengt met gratis app colour management naar Apple en Android mobiele devices

XRGA_iOS_GroupEr was al een aantal app’s waarmee je op tablets en smartphones kleurbeheer kunt toepassen, maar X-Rite ColorTrue gaat een stapje verder dan de meest oplossingen. Zo kun je zelf profielen maken, heb je een image gallery viewer met een omgevingslicht compensatie en een druksimulatie. De gratis app geeft je ook de mogelijkheid om een X-rite meetapparaat te gebruiken om je Apple iOS of Google Android device te kalibreren, door het simpelweg op het meetapparaat te plaatsen, waarna het kalibratie proces automatisch start. Met de kalibratie voorkom je dat kleuren ‘te mooi’ worden weergegeven waardoor klanten teleurgesteld zullen zijn in de uiteindelijk afdruk op papier. Hoe een afbeelding in druk er uit gaat zien kun je bekijken in de print simulator die profielen heeft voor verschillende papiersoorten en afdruktechnieken. De app is gratis te downloaden via de Apple App Store en de Google Play Store.

 

 

Deel dit artikel
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin

Rob van den Braak

Printer’s devil (1964), phototypesetter, offsetprinter, teacher of graphic techniques, salesmanager, productmanager, trade journalist, founder of BlokBoek e-zine (2011). But above all husband, father, friend and lover of life in southern Spain (since 2010).

Logo Pmb C3 2

Kandidaten gezocht

Op zoek naar een inspirerende baan in de printmedia branche, meld je dan aan als kandidaat op printmediabanen.nl

De trainingen voor 2022 staan gereed. Kijk voor het volledige online aanbod van bestaande- en nieuwe trainingen op de website.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK