Winkel voor 3D printers in Arnhem

De spiksplinternieuwe winkel MakerPoint, aan de Rijnstraat in Arnhem, verkoopt 3D-printers. Maar er is meer: kunstvoorwerpen, sieraden, iPhone-hoesjes, poppen, allemaal gemaakt met 3D-printers. In de winkel is het ook mogelijk om voorwerpen te scannen met een 3D-scanner; het ontwerp kun je vervolgens aanpassen en opnieuw printen. De winkel is geopend sinds begin december. Er staan zes verschillende printers op een rij, van merken als Makerbot en Ultimaker.

mp-gevel-200x150

MakerPoint, de fysieke winkel plus webshop voor consumenten én professionals, is het bedrijf van Esther en Sander Smit en financieel manager Ilko Bosman. Ze hebben elk al jaren ervaring met 3D-printing. Esther en Sander zetten voorheen bij hun werkgever de eerste productielijn op bijShapeways, de revolutionaire printfabriek in Eindhoven die nu internationaal succes heeft. Waarom is MakerPoint niet alleen een online shop? Een winkel is echt nodig, zegt Sander Smit: “Hier kun je 3D-printers voelen, ruiken, gebruiken. 3D-printen wordt voor iedereen, maar je moet het een keer zien.”

Driedimensionaal printen is al decennia mogelijk; de revolutie zit hem in de prijs. Voorheen kostten professionele 3D-printers meer dan een half miljoen euro; inmiddels kun je dezelfde kwaliteit halen met een printer van zo’n drieduizend euro. De goedkoopste zelfbouw-printers zet een handige knutselaar al voor zo’n 400 euro zelf in elkaar.

Marco den Engelsman

Journalist, fotograaf en communicatiespecialist. Gelooft in de kracht van een mix van media. Een beeld zegt meer dan duizend woorden, maar is altijd krachtiger in combinatie met mooie woorden. En een mix van media versterkt elke boodschap. Met PRStory komen alle media samen. Een krachtig PR-verhaal met tekst, beeld, fotografie en video dat leidt tot onmiddellijke actie. Bezoek PRstory.nl voor voorbeelden.

Logo Pmb C3 2

Kandidaten gezocht

Op zoek naar een inspirerende baan in de printmedia branche, meld je dan aan als kandidaat op printmediabanen.nl

De trainingen voor 2022 staan gereed. Kijk voor het volledige online aanbod van bestaande- en nieuwe trainingen op de website.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK