Duizend 3D-printers voor Plastic Madonna

plasticmadonna2Duizend 3D-printers zullen worden ingezet om een 12 meter groot beeld te printen van een moeder die haar kind borstvoeding geeft. Het materiaal voor dit beeld, de Plastic Madonna, zal volledig bestaan uit gerecycled plastic (PET) zwerfafval. De Plastic Madonna is een initiatief van Peter Smith, die met zijn Stichting Klean het wereldwijde probleem van het plastic zwerfafval en plastic soep in de oceanen aan wil pakken. Het is de bedoeling dat dit Madonna-beeld tijdens de Olympische Spelen in 2016 op het strand van Rio de Janeiro zal prijken. Voor meer informatie, kijk op plasticmadonna.com en stichtingklean.
(Met dank aan grafisch ontwerper Evelien van der Zaken van FraaieZaken.nl)

Lees ook:


 

Arthur Lubbers

Arthur Lubbers, freelance journalist/tekstschrijver, schrijft zowel commerciële teksten als journalistieke artikelen, voor print en online. De liefde voor grafimedia en communicatie is sinds zijn tijd als vakredacteur bij Uitgeverij Compres nooit meer verdwenen, zo blijkt uit zijn blogs, tweets en artikelen. Ook te vinden op www.arthurlubbers.nl.

Logo Pmb C3 2

Kandidaten gezocht

Op zoek naar een inspirerende baan in de printmedia branche, meld je dan aan als kandidaat op printmediabanen.nl

De trainingen voor 2022 staan gereed. Kijk voor het volledige online aanbod van bestaande- en nieuwe trainingen op de website.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK