WhatsApp verslaat papieren post

Mogelijk wordt er in de toekomst op minder verplichte dagen post bezorgd en worden de kosten hoger. Om de postbezorging betaalbaar en beschikbaar te houden moeten er, volgens demissionair minister Henk Kamp (Economische Zaken), op korte termijn al maatregelen komen.
De postmarkt krimpt snel omdat er steeds meer communicatie digitaal plaatsvindt, zo benadrukt Kamp. De minister verwijst daarbij naar de jongste onderzoeken naar de postmarkt in opdracht van zijn ministerie. Kamp: “De tas van de postbode en de brievenbussen raken steeds leger, terwijl de eisen aan bezorging hoog zijn. Digitalisering gaat steeds verder en dat dwingt ons om op korte termijn het gereguleerde deel van de postmarkt te herzien.”
Uit de onderzoeken naar de postmarkt blijkt WhatsApp inmiddels communicatiemiddel nummer één te zijn, gevolgd door mobiel bellen en e-mail. Post is gedaald naar de 6e plaats. De meeste ondervraagden (62%) vinden communiceren via post ‘gedoe’, terwijl in 2011 52% post juist als ‘makkelijk’ typeerde.
In vergelijking met vijf jaar geleden worden er door Nederlandse bedrijven en consumenten 35% minder brieven en andere poststukken verstuurd. Maar nog altijd gaat het om jaarlijks 2,9 miljard poststukken. Het overgrote deel daarvan is zakelijke post.
Bron: ANP

Arthur Lubbers

Arthur Lubbers, freelance journalist/tekstschrijver, schrijft zowel commerciële teksten als journalistieke artikelen, voor print en online. De liefde voor grafimedia en communicatie is sinds zijn tijd als vakredacteur bij Uitgeverij Compres nooit meer verdwenen, zo blijkt uit zijn blogs, tweets en artikelen. Ook te vinden op www.arthurlubbers.nl.

Logo Pmb C3 2

Kandidaten gezocht

Op zoek naar een inspirerende baan in de printmedia branche, meld je dan aan als kandidaat op printmediabanen.nl

De trainingen voor 2022 staan gereed. Kijk voor het volledige online aanbod van bestaande- en nieuwe trainingen op de website.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK