WEPA blijft innoveren door wc-papier telkens opnieuw uit te vinden

Van papier maak je karton en WEPA maakt van oud karton toiletpapier. Oud papier is een zeer belangrijke grondstof voor wc-papier. De hoeveelheid karton in het oud papier is de laatste jaren enorm toegenomen. Dat zette de innovatieve radartjes in beweging bij WEPA en leidde tot wc-papier dat van gerecycled karton is gemaakt.

Toilet Papier Karton

Het Limburgse WEPA in Swalmen, vlakbij Roermond, produceert en levert tissues, toiletpapier, servetten, keukenrollen en alle toebehoren, zoals dispensers, wc-rol houders en prullenbakken, aan de zakelijke markt. Deze papierfabriek werd in in 1938 als familiebedrijf opgericht en in 2017 door het familiebedrijf WEPA overgenomen. WEPA is een internationaal concern met 13 vestigingen in Europa, 4000 medewerkers en heel wat opgebouwde kennis en innovatiekracht. En zeker dat laatste zit de organisatie in het bloed.

Bron/lees verder: Papier en Karton

De Redactie

Blokboek.com brengt dagelijks nieuws en achtergronden over de communicatie-industrie. Hoewel de makers hun roots hebben in de grafische industrie richt Blokboek.com zich uitdrukkelijk op alle mogelijke vormen van moderne communicatie. Blokboek.com geldt dan ook als informatie- en inspiratiebron voor professionals die zich bezighouden met de productie en de creatieve toepassingen van communicatie-uitingen. De mensen achter Blokboek.com zijn journalisten met hart voor het communicatievak.

Logo Pmb C3 2

Kandidaten gezocht

Op zoek naar een inspirerende baan in de printmedia branche, meld je dan aan als kandidaat op printmediabanen.nl

De trainingen voor 2022 staan gereed. Kijk voor het volledige online aanbod van bestaande- en nieuwe trainingen op de website.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK