Webinar Reorganisatie en Ontslag door Dienstencentrum

Woensdag 10 juni a.s. om 15.00 uur informeert Margreeth Colenbrander, juridisch adviseur van het Dienstencentrum, u over de spelregels bij reorganisatie en hoe u zich daar het beste op kunt voorbereiden.

dienstencentrum-reorganisatie-ontslag

De coronacrisis heeft ingrijpende gevolgen, ook voor de grafimediasector. De NOW regeling, met subsidie voor loonkosten, is een goed initiatief van het kabinet. Maar is het voldoende of is een reorganisatie met verlies van arbeidsplaatsen noodzakelijk? Bij een reorganisatie komt veel kijken. Er moeten belangrijke beslissingen worden genomen en keuzes worden gemaakt. En welke regels zijn dan van toepassing? Denk bijvoorbeeld aan de procedure bij UWV, de ontslagvolgorde en herplaatsing, ontslagvergoedingen en alternatieve mogelijkheden om het ontslag te realiseren.

Deze onderwerpen komen aan bod

•    UWV procedure in hoofdlijnen
•    Ontslagvolgorde (afspiegelingsbeginsel)
•    Het begrip uitwisselbare functie
•    Herplaatsingsverplichting
•    Transitievergoeding
•    Ontslag in overleg (met wederzijds goedvinden)

Aanmelden

Wilt u hier meer over weten? Meldt u zich dan hier aan voor het Webinar Reorganisatie en Ontslag. Het Webinar duurt ongeveer een half uur. Na uw aanmelding ontvangt u tijdig van ons een inlog en werkwijze.

Deel dit artikel
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Avatar

De Redactie

Blokboek.com brengt dagelijks nieuws en achtergronden over de communicatie-industrie. Hoewel de makers hun roots hebben in de grafische industrie richt Blokboek.com zich uitdrukkelijk op alle mogelijke vormen van moderne communicatie. Blokboek.com geldt dan ook als informatie- en inspiratiebron voor professionals die zich bezighouden met de productie en de creatieve toepassingen van communicatie-uitingen. De mensen achter Blokboek.com zijn journalisten met hart voor het communicatievak.

In het komende najaar worden de trainingen weer hervat in Turnhout en Haarlem. Kijk voor het actuele aanbod op de website.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK