Wat de grafische industrie kan leren van een luxe tassenmaker

tassenmakerNet als de grafische industrie hebben damestassenmakers te maken met een overvolle markt waar goedkope kopieën marges onder druk zetten. Het antwoord dat 1Atelier, een startup die vakmanschap combineert met digitale technieken, heeft gevonden is kwaliteit en intensieve internetmarketing. Door het gemak van bestellen via het web te combineren met producteigenschappen die voorheen alleen bij beroemde tassenmerken als Chanel en Hermes te vinden waren, heeft de startup een vliegende start gemaakt. De parallel die je kunt trekken met de grafische industrie is groter dan je verwacht. Er moet toch een markt zijn voor betere wenskaarten, echt gebonden fotoboeken, bijzondere visitekaartjes en ander speciaal drukwerk. Een markt die kwaliteit op prijs stelt, de snelheid van internet verwacht in bestelling en levering en bereid is daarvoor extra te betalen. Lees het verhaal van 1Atelier via deze link en kijk of er voor jouw bedrijf mogelijkheden zijn in de bovenkant van de markt.


 

Rob van den Braak

Printer’s devil (1964), phototypesetter, offsetprinter, teacher of graphic techniques, salesmanager, productmanager, trade journalist, founder of BlokBoek e-zine (2011). But above all husband, father, friend and lover of life in southern Spain (since 2010).

Logo Pmb C3 2

Kandidaten gezocht

Op zoek naar een inspirerende baan in de printmedia branche, meld je dan aan als kandidaat op printmediabanen.nl

De trainingen voor 2022 staan gereed. Kijk voor het volledige online aanbod van bestaande- en nieuwe trainingen op de website.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK