VS: e-mail campagnes minder succesvol

e-mailAmerikaanse retailers versturen veel meer commerciële e-mail nieuwsbrieven, maar deze leveren steeds minder op. Dit meldt het Amerikaanse e-marketing bureau Monetate na analyse van 600 miljoen online shopping-activiteiten.
Retailers in de VS hebben in het derde kwartaal van 2013 23% meer commerciële e-mails verstuurd aan klanten vergeleken met dezelfde periode vorig jaar. Maar de omzet die voortvloeide uit deze e-mailcampagnes daalde in die periode fors, met 18%. De e-mail campagnes  zorgden voor slechts 2,92% van de traffic naar hun sites. Volgens Monetate draagt het blokkeren van e-mails door internet service providers bij aan de slechte score van e-mailcampagnes. Die zouden veel mails als spam aanmerken en strenger selecteren op factoren als inactieve gebruikers, adresseringsfouten en afzenderauthentificatie.
Volgens Monetate werkt social media en zoekmachine-optimalisatie veel effectiever dan e-mail marketing. Bij de onderzochte bedrijven zorgde social media-activiteiten voor een omzetgroei  van 26%; door betere zoekmachinemarketing zagen deze bedrijven hun omzet met 20% groeien.
(Bron: Monetate/Emerce)

Deel dit artikel
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Avatar

Arthur Lubbers

Arthur Lubbers, freelance journalist/tekstschrijver, schrijft zowel commerciële teksten als journalistieke artikelen, voor print en online. De liefde voor grafimedia en communicatie is sinds zijn tijd als vakredacteur bij Uitgeverij Compres nooit meer verdwenen, zo blijkt uit zijn blogs, tweets en artikelen. Ook te vinden op www.arthurlubbers.nl.

Door het coronavirus zijn voorlopig alle trainingen gecancelled. VIGC biedt een selectief deel van haar trainingen momenteel digitaal aan. Bekijk het aanbod op de website van het VIGC.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK