Voetballer Tyrell Malacia ambassadeur Week van Lezen en Schrijven

Voetballer Tyrell Malacia is dit jaar de ambassadeur voor de Week van Lezen en Schrijven. De 22-jarige Tyrell is een talentvolle verdediger van Feyenoord. En sinds kort geselecteerd voor het Nederlands elftal. Maar vooral: fan van lezen. Met Tyrell als ambassadeur vraagt de organisatie in de themaweek aandacht voor het groeiende probleem van laaggeletterdheid onder jongeren.  

Logo Stichting Lezen En Schrijven

Het aantal laaggeletterden stijgt elk jaar. Dat komt bijvoorbeeld door de vergrijzing en migratie. Daarnaast neemt het aantal jongeren dat met een taalachterstand school verlaat, steeds meer toe. De Stichting Lezen en Schrijven organiseert van 6 t/m 12 september de Week van Lezen en Schrijven, met op woensdag 8 september de Wereldalfabetiseringsdag.
Zij organiseren dit samen met partners als gemeenten, bibliotheken en vrijwilligersorganisaties, dit jaar voor de 17e keer.

Voetballer Tyrell Malacia

Tyrell Malacia: “Ik vind het mooi dat ik als ambassadeur voor de Week van Lezen en Schrijven kan helpen om aandacht te vragen voor dit maat-
schappelijke probleem. Maar ik vind het nog veel belangrijker dat iemand, die misschien al zijn hele leven met laaggeletterdheid worstelt, zich veilig voelt om er hulp bij te vragen. Hoe meer aandacht er voor laaggeletterdheid komt, hoe makkelijker dat voor mensen misschien wordt.” 

Bron: Stichting Lezen en Schrijven

Jolanda van Drie

Bedrijfsjournalist, freelance redacteur voor Blokboek en Printmedianieuws en communicatie- en marketingmanager bij IT bedrijf Prindustry (Haarlem).

Logo Pmb C3 2

Kandidaten gezocht

Op zoek naar een inspirerende baan in de printmedia branche, meld je dan aan als kandidaat op printmediabanen.nl

De trainingen voor 2022 staan gereed. Kijk voor het volledige online aanbod van bestaande- en nieuwe trainingen op de website.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK