Voedingscentrum lanceert campagne ‘Er is meer dan vlees’ en geeft 100 shirts weg

Met smaakmakend bedrukte T-shirts met kreten als ‘Never bean so happy’, ‘Get egg cited’ en ‘It’s peanuts’ wil het Voedingscentrum het gesprek op gang brengen om vlees eens wat vaker te vervangen. Vaker kiezen voor lekkere alternatieven als peulvruchten, noten en ei levert winst op voor je gezondheid én het milieu. Vooral voor mannen valt er veel te winnen.
De campagne: ‘Er is meer dan vlees’, is de komende tijd te zien op NS-stations en op sociale media. Daarnaast delen influencers als rapper Dio, cabaretier René van Meurs en kickbokser Luis Tavares via hun kanalen verhalen over dit thema. Ook als consument kun je meedoen aan de actie. Deel jouw tip, quote, recept of idee om te variëren met lekkere alternatieven voor vlees via de actie-pagina. Je maakt dan kans op één van de smaakmakende t-shirts uit de campagne. Het Voedingscentrum geeft er 100 weg.
voedingscentrumHet Voedingscentrum wil met de campagne mensen stimuleren meer volgens de Schijf van Vijf te eten. Het advies is om niet meer dan 500 gram vlees per week te eten, waarvan maximaal 300 gram rood vlees zoals rund- en varkensvlees. Bewerkt vlees, zoals vleeswaren en hamburgers, staat niet in de Schijf van Vijf. Vooral mannen kunnen veel winst behalen. “Mannen kunnen gemiddeld zeker 400 gram minder vlees eten per week”, zegt Corné van Dooren, expert duurzaam eten bij het Voedingscentrum. Een paar keer per week vlees vervangen door noten, ei en peulvruchten, zoals kidneybonen en kikkererwten, levert gezondheidsvoordeel op. “Vooral minder bewerkt en rood vlees eten is gunstig. Je verlaagt zo het risico op ziekten als kanker, diabetes type 2 en op een beroerte”, aldus Van Dooren. Meer variëren is ook positief voor het milieu. “Door 100 gram minder vlees te eten per week, verlaag je je milieu-impact al met 7 tot 10 procent”, zegt Van Dooren. Vlees heeft veel impact op het milieu, omdat er veel land, water en voer nodig is voor het houden van vee. “Dieren zorgen ook voor veel uitstoot van broeikasgassen door boeren, scheten en mest.”

Jolanda van Drie

Bedrijfsjournalist, freelance redacteur voor Blokboek en Printmedianieuws en communicatie- en marketingmanager bij IT bedrijf Prindustry (Haarlem).

Logo Pmb C3 2

Kandidaten gezocht

Op zoek naar een inspirerende baan in de printmedia branche, meld je dan aan als kandidaat op printmediabanen.nl

De trainingen voor 2022 staan gereed. Kijk voor het volledige online aanbod van bestaande- en nieuwe trainingen op de website.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK