Bacteriën op postercampagne

POsterEen unieke campagne in Nederland van het Voedingscentrum: bacteriën en schimmels gebruiken voor posters. De campagne is bedoeld om consumenten te laten zien hoeveel voedselinfecties ontstaan in de eigen keuken.

De echte bacteriën en schimmels uit Nederlandse keukens hebben die experts in een laboratorium laten uitgroeien tot letters. Deze letters vormen tips over veilig eten. Deze tips komen terug in een landelijke campagne die zowel op straat als online te zien zal zijn. De bacteriën komen onder andere van nasigroenten en vaatdoekjes: producten die in elke Nederlandse keuken te vinden zijn.

Ziekmakers op posters
Tijdens de landelijke campagne ‘Ziekmakers zie je niet’, zijn in heel Nederland vijf verschillende posters te zien met elk een tip over veilig eten zoals ‘Snij vlees op een aparte snijplank’ en ‘Verschoon elke dag je vaatdoekje’. Elke tip slaat terug op een van de vijf stappen. Daarnaast wordt er gebruik gemaakt van digitale abri’s, waarbij bacteriën in een filmpje langzaam uitgroeien van vage vlekken tot een tip over veilig eten. Tijdens de campagne kunnen mensen die tips of informatie willen over voedselveiligheid terecht op de campagnesite. De campagne is gefinancierd door het Ministerie van VWS.

Jolanda van Drie

Bedrijfsjournalist, freelance redacteur voor Blokboek en Printmedianieuws en communicatie- en marketingmanager bij IT bedrijf Prindustry (Haarlem).

Logo Pmb C3 2

Kandidaten gezocht

Op zoek naar een inspirerende baan in de printmedia branche, meld je dan aan als kandidaat op printmediabanen.nl

De trainingen voor 2022 staan gereed. Kijk voor het volledige online aanbod van bestaande- en nieuwe trainingen op de website.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK